crim truculent

Així 'caçava' l'assassina de Badoo: «M'agraden els madurets»

La veneçolana 'Dulce Ángel', que havia demanat asil polític a Espanya, buscava «preses fàcils» per robar-los

Amb la seva parella, va atreure tres víctimes a un poble de Saragossa on els assaltaven; un d'ells va ser enterrat viu

zentauroepp50757434 candy arrieta191105185912

zentauroepp50757434 candy arrieta191105185912

6
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

Es feia dir ‘Dulce Ángel’ a Badoo, una xarxa social de contactes. Amb fotos suggeridores i missatges pujats de to, atreia homes perquè anessin a veure-la a Pedrola (Saragossa) a la recerca del sexe que els prometia. Després, Hedangelin Candy Arrieta, una veneçolana de 34 anys, els segrestava i els colpejava brutalment per robar-los. Tenia l’ajuda del seu nòvio, Mohamed Achraf, un marroquí de 35 anys i pare de tres fills, amb antecedents per maltractar la seva anterior dona. Dos d’aquests missatges van ser descoberts en la investigació del cas, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. En el primer, enviat a la seva segona víctima, ho anunciava: «M’agraden els madurets». El segon era molt més explícit.

Candy i la seva parella són a la presó des del 5 d’octubre, acusats d’atacar tres homes els mesos d’estiu. A l’última víctima, José Antonio Delgado, un informàtic de 54 anys de Getxo (Biscaia) que s’havia separat de la seva dona, el van colpejar fins a deixar-lo inconscient. Li van robar uns 1.500 euros i un Mercedes d’alta gamma que van vendre per 10.000 euros a internet. Després, el van enterrar viu en un paratge apartat de Pedrola.

Joies i diners

La Guàrdia Civil va trobar el cadàver el 27 de setembre després d’una àrdua investigació en què van participar agents de la Unitat Central Operativa, la Comandància de Saragossa i la Ertzaintza. Molt a prop d’allà, Candy i el seu nòvio tenien la que segons els investigadors era la «seva base d’operacions», una nau en la qual amagaven el seu botí: cotxes, joies i diners que van aconseguir arrabassar als homes que queien en la trampa sexual de la dona.

Els investigadors de l’UCO proven d’esbrinar quant temps feia que actuava la parella, que amb prou feines feia uns mesos que es coneixia. També, amb quin objectiu va venir Candy a Espanya i si va poder formar part d’alguna xarxa de prostitució. Sí que saben que la dona va arribar des de Maracaibo, i que allà, jutjant per les fotos que publicava a les seves xarxes socials, no tenia una mala vida.

Després de passar fugaçment per Madrid, se’n va anar a la Comunitat Valenciana, i allà va poder conèixer Achraf. Tots dos van acabar traslladant-se a Pedrola, el poble on vivia part de la família del marroquí. A la localitat aragonesa, d’uns 3.700 habitants, Candy no va passar desapercebuda, tot i que a les seves xarxes socials es camuflava adoptant diferents identitats.

El ganxo

Ella va ser l’esquer, el ganxo, per guanyar-se la confiança de les tres víctimes, però la seva responsabilitat en la suposada trama delictiva no es limitava a la d’una simple còmplice, apunten fonts del cas a EL PERIÓDICO: «Ella prenia la iniciativa, elegia una víctima a Badoo sense buscar un perfil concret, només buscava que l’home aparentés tenir un alt poder adquisitiu. En realitat no volia una aventura ni un nòvio, sinó una presa fàcil. Sempre era ella que contactava amb les víctimes i no al revés».

Candy Arrieta.

El ‘modus operandi’ era sempre el mateix, tot i que amb un matís: Candy anava seleccionant cada vegada «millor» les seves víctimes, adverteixen aquestes mateixes fonts. La dona no va encertar del tot amb la primera, un romanès d’uns 30 anys a qui ella, Mohamed i un tercer còmplice de Barcelona van atacar i van robar, sense fer servir armes de foc. Només van aconseguir treure-li uns 50 euros.

Malgrat el que havien deduït de la seva foto a Badoo, l’home, que va denunciar assistit per l’advocat Jose Cabrejas, que també representa la segona víctima de Candy, no tenia més diners al compte. Això sí, es van quedar amb el seu cotxe, un Renault Clío, que van acabar desballestant per vendre’l per peces a internet i obtenir més benefici, segons les indagacions.

Segona víctima

Tot just un dia i mig va tardar Candy a convèncer el segon home al que va estendre les seves xarxes a Badoo. Era un empresari de 58 anys, divorciat de Tudela (Navarra) a qui ella i Mohamed van assaltar i van robar uns 1.000 euros. «Llavors ella es feia dir ‘Bella’. Amb prou feines donava informació sobre si mateixa, només penjava moltes fotos de cos sencer, lleugera de roba. Des de la primera conversa, va anar al gra», recorda el fill de l’empresari en declaracions a EL PERIÓDICO. «El meu pare és un home que malgrat la seva edat es cuida i té bon físic, ella era conscient de la diferència d’edat i li va enviar missatges tancant aviat aquest tema, li va dir:‘M’agraden els madurets’», afegeix.

 «El meu pare havia tingut altres cites a través de Badoo, però tot havia anat sempre més lent: el normal era que passés tres setmanes o un mes intercanviant missatges amb una dona abans de veure’s, per això li va sorprendre que Candy volgués quedar amb ell tan aviat», assegura el fill de la segona víctima de la veneçolana. Ella va aconseguir que l’empresari «deixés de pensar amb el cap», apunta el seu familiar. Segons ha pogut saber aquest diari, abans de quedar, la dona li va fer una videotrucada i després li va escriure un missatge en el qual explicitava la seva predisposició a mantenir relacions sexuals.

El 4 de setembre, aquest empresari navarrès es va desplaçar amb tren des de Tudela fins a l’estació de Luceni, a deu minuts de Pedrola. Allà l’esperava Candy, que el va informar tot just arribar que una amiga seva els portaria amb cotxe fins a un hotel per consumar la seva trobada. En la seva denúncia davant de la Guàrdia Civil, va recordar que, llavors, «un home prim, moreno, amb gorra i que entremesclava els accents àrab i llatí», que va resultar ser Mohamed, li va donar un cop al cap amb una clau anglesa.

Després, «em van lligar de peus i mans, em van ficar en un calaix dins del maleter d’un cotxe i el vehicle es va engegar per un camí. Després van parar el cotxe, van posar música a volum alt i van obrir el maleter. Llavors em van demanar el codi pin de la meva targeta de crèdit», va dir l’empresari als investigadors.

Segons consta en la denúncia, després d’intentar treure diners en efectiu d’un caixer, Candy i la seva parella el van amenaçar de tallar-li un dit si no es posava en contacte amb la seva família per demanar-los que els entreguessin 12.000 euros, quantitat que finalment va rebaixa a 3.000 euros. Segons va dir l’empresari, Candy va arribar a amenaçar-lo amb una pistola, però ell va aconseguir escapar-se dels seus segrestadors.

El crim

Notícies relacionades

Possiblement aquesta distracció va fer que Candy i Mohamed extremessin les precaucions i el nivell de violència amb la seva tercera víctima, que estan acusats d’assassinar de forma brutal. «El paper de Candy en aquest crim és igual d’actiu que el de la seva parella», expliquen fonts de la investigació.

Fonts judicials insisteixen que la veneçolana té una gran capacitat per «adaptar-se a les circumstàncies i manipular les persones per aconseguir alguna cosa, sobretot si es tracta d’homes». En el seu compte de Twitter encara poden llegir-se diversos missatges que Candy va escriure el 2015 al president del seu país, Hugo Chávez, quan ella encara vivia a Veneçuela: «Hola, president. Si us plau, necessito una vivenda, tinc quatre fills. Respon-me, soc chavista de cor». Quatre anys després, ja a Espanya i abans de començar a assaltar homes reclutats per Badoo, la dona havia demanat asil polític al nostre país, deia ser una refugiada.