dedicada al robatori

Els detinguts per assassinar un home que va acudir a una cita sexual ho havien fet abans

Van segrestar dos homes més que van intimidar amb diferents armes però a qui no van arribar a matar

screenshot

screenshot

4
Es llegeix en minuts
L. M. G.

Detenir els membres d’una banda que s’havia establert a la comarca de la Ribera Alta i que es dedicava a assaltar homes que segrestava i robava era una prioritat per a la Guàrdia Civil des del mes de juliol passat. Aquest dimecres, un home i una dona, van ser detinguts a Pedrola com a integrants d’aquest grup perillós, segons ha informat el Periódico de Aragón. Un arrest que es va produir després de la troballa del cadàver d’una de les seves víctimes, el veí de Getxo, José Antonio Delgado Fresnedo.

Va ser en el marc d’una operació duta a terme per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, la Policia Judicial de la Comandància de Saragossa i la Ertzaintza. Ahir no només van arrestar aquestes dues persones, sinó que també van registrar una nau situada al polígon la Ermita de Pedrola a la recerca de restes biològiques de l’empresari basc de 54 anys. En el registre, ajudats per gossos especialitzats, van estar presents els dos detinguts que, després d’això, van passar la nit als calabossos de l’institut armat on aquest dijous se’ls prendrà declaració. Posteriorment passaran a disposició judicial.

Amb nocturnitat

La primera víctima va ser un home veí de La Almunia de Doña Godina que, després de citar-se amb l’ara detinguda a través de la xarxa social Badoo, va ser assaltat. Un fet que va ocórrer el 26 de juliol a Gallur, a les 22.30 hores va quedar amb la jove, que es feia dir Daniela Mendoza. Ella li va demanar anar a casa del seu avi a recollir una jaqueta, així que li va indicar el camí per on circular.

Van arribar a una vivenda, moment en què li va demanar que apagués els llums. Quan les va encendre, dos homes el van treure del cotxe, el van tirar a terra i li van lligar amb unes brides els canells i les cames. Com que ell cridava, li van posar una cinta americana a la cara i el coll i el van amenaçar amb un ganivet. Li van donar, segons va explicar la víctima, diverses descàrregues elèctriques, el van posar al cotxe i el van deixar a la seva sort als afores d’aquesta localitat. Es va deslligar com va poder i va anar corrent cap a on veia llums i va trucar al timbre d’una casa que va trobar. D’allà va ser traslladat a l’Hospital Clínic.

A aquest home li van robar el vehicle que conduïa, un Renault Clío, de color vermell; un rellotge, diverses targetes i diners en efectiu.

El 5 de setembre va ser denunciat un altre assalt similar per part d’un veí de Tudela (Navarra). Aquest home va quedar amb la dona, que va conèixer també a través de Badoo amb el nom de Bella, a l’estació de tren de Luceni, ja que ell no tenia vehicle. Quan tots dos caminaven per un carrer, la víctima va rebre un cop al cap. Atordit pel cop es va posar a córrer, si bé aviat el van atrapar. El van lligar de peus i mans a l’esquena amb brides, li van tapar la boca i li van posar una caputxa. Li van treure tot el que portava a sobre.

El van portar a l’interior d’una nau, la que ahir va ser registrada per la Guàrdia Civil, on el van amenaçar amb una pistola perquè els donés el número pin de les targetes, a més de demanar-li el telèfon mòbil dels seus familiars per demanar un rescat i advertir-li que li tallarien un dit. El van abandonar al mig del camp i, com l’anterior víctima, va aconseguir fugir i ser atès per un veí de Luceni que el va trobar al mig de la carretera.

De la desaparició de José Antonio Delgado Fresnedo la Guardia Civil té menys dades, ja que el desenllaç ha sigut molt diferent després de ser trobat mort al paratge Juan Gastón, entre Pedrola i Pozuelo de Aragón. Allà va ser enterrat, aparentment viu. L’autòpsia de l’Institut de Medicina Legal d’Aragó (IMLA) va revelar, tal com va avançar aquest diari, que hi havia terra als seus pulmons.

ADN

Les anàlisis de l’ADN realitzades a Delgado van permetre confirmar, ahir, que el cadàver trobat es corresponia amb la persona que buscaven des del passat 6 de setembre quan va abandonar casa seva, a Getxo, i se’n va perdre la pista.

Notícies relacionades

La investigació de la policia autonòmica basca el va localitzar a la zona perquè aquest havia explicat que es desplaçava a Saragossa i que tot apuntava que havia concertat una cita amb una dona a través de Badoo.

S’hi van afegir els moviments en els comptes bancaris de l’informàtic basc. La majoria a Utebo i en cinc dies diferents. Rellevant va ser, especialment, la posada en venda del Mercedes C220d, de color vermell. El dia 7 estava al carrer Moncayo de Luceni, a les proximitats de l’estació de ferrocarril. Aquell dia ja estava a la venda per 21.000 euros a la pàgina web Milanuncios.com.