AL POBLENOU

Tercer apunyalament a Barcelona en 24 hores

Un home està crític després de ser ferit al coll en una baralla al carrer de Pamplona

zentauroepp49436939 barcelona 14 08 2019  barcelona   nuevo caso de apu alamient190814114259

zentauroepp49436939 barcelona 14 08 2019 barcelona nuevo caso de apu alamient190814114259

4
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Un home de 40 anys d’origen subsaharià està en estat greu després de rebre una punyalada al coll en ple carrer de Barcelona. És la tercera agressió greu amb arma blanca que es produeix a la capital catalana en tan sols 24 hores, i la cinquena agressió violenta des de dissabte, 10 d’agost. 

El succés va tenir lloc a la una de la matinada al carrer de Pamplona, número 114, al barri del Poblenou, al districte de Sant Martí. La baralla, a prop de la popular sala de concerts Razzmatazz, va ser una baralla amb un altre home, el qual està buscant la policia. Testimonis directes van trucar al 112, i van donar informació detallada de l’agressor.

La víctima està ingressada a l’Hospital del Mar.

Aquest dimarts, hi va haver dos casos més d’apunyalamentAquest dimarts, hi va haver dos casos més . Un es va produir al Pou de la Figuera, al barri de la Ribera, on per causes que s’investiguen, un home va resultar ferit de gravetat per arma blanca, a les 21.45 hores de dilluns. La víctima va rebre una punyalada al tòrax i se’l va traslladar d’urgència a l’Hospital del Mar. Hores després, a dos quarts de sis de la matinada, al Pla de Palau, a la Barceloneta, va tenir lloc una altra agressió amb arma blanca, que va acabar amb un altre ferit de gravetat, que va ser traslladat a un altre centre hospitalari. Els Mossos d’Esquadra van detenir el presumpte agressor.

Dilluns va aparèixer morta una dona de 46 anys sota un camió aparcat al passeig de Cantunis, en una zona poc transitada del districte de Sants-Montjuïc de Barcelona. (Aquell mateix dia va morir un home de 30 anys i de nacionalitat georgiana al barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs, després de ser apunyalat diumenge en una baralla quan va anar a comprar droga a la zona).

Dissabte passatunabaralla entre dos homes va acabar a la matinada amb un doble apunyalament en un solar situat a la cantonada de l'avinguda del Paral·lel amb el carrer del Comte de Borrellde Barcelona. Cap a les dues de la matinada, els veïns van sentir crits procedents de la parcel·la i van trucar al 112. Agents de la Guàrdia Urbana van arrestar un dels dos homes i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va traslladar el ferit més greu a l’Hospital Clínic. El primer ha ingressat provisionalment a la presó i el segon, que es recuperarà dels talls, esperarà en llibertat la celebració del judici.

El passat 8 d’agost un home de 45 anys va morir en una baralla amb una altra persona a la placeta del Comerç, molt a prop d’Arc de Triomf 

Detingut per apunyalar sensesostre

D’altra banda, els Mossos han detingut un home de 30 anys com a presumpte autor de l’apunyalament les últimes setmanes a dos sensesostre que dormien prop d’un alberg del districte de Nou Barris de Barcelona, uns atacs que es van produir sense motiu aparent i que podrien tenir un rerefons de caràcter racista.

En una nota, els Mossos informen que l’agressor, de nacionalitat albanesa, va atacar amb un ganivet, amb pocs dies de diferència,dos homes que dormien al carrer prop d’un alberg de Nou Barris que compta amb menjador social i places de pernocta, per la qual cosa atreu la presència de persones sense llar que s’instal·len als voltants del recinte.

El primer atac va tenir lloc la nit del 23 de juliol, quan un indigent tunisià de 42 anys va ser abordat al carrer per un home vestit de negre i amb la cara tapada que portava un ganivet a la mà.

La víctima va aconseguir evitar la primera agressió amb el ganivet, però no va poder esquivar la segona punyalada, que li va produir ferides que van requerir assistència sanitària.

Per les circumstàncies com es va produir l’atac, els investigadors ja van pensar que podia tractar-se d’una agressió aleatòria, sense motivació evident, i així ho van plantejar a la Taula de Coordinació del districte de Nou Barris, en la qual participen Mossos, Guàrdia Urbana i altres serveis municipals de l’Ajuntament de Barcelona.

La matinada del 9 d’agost es va produir un atac de característiques similars a l’anterior. En aquesta ocasió la víctima va ser un sensesostre de 39 anys, nacionalitat veneçolana i que dormia també a prop de l’alberg de Nou Barris.

De negre i amb la cara tapada

L’assalt el va protagonitzar novament, sense que hi hagués una discussió prèvia, un home vestit de negre, amb la cara tapada i que brandia un ganivet a la mà.

En aquest segon atac, explica la policia catalana, l’agressor va actuar amb més tranquil·litat i va intentar assestar les ganivetades a l’altura del cor, tot i que tampoc va aconseguir el seu objectiu, ja que l’agredit es va defensar de manera decidida i finalment només va acabar amb ferides d’arma blanca en braços i cames.

Els investigadors van aconseguir identificar poc després el presumpte autor dels atacs: un home albanès de 30 anys.

Mentre realitzaven el recorregut des del lloc del segon atac fins al domicili de l’investigat, els agents van localitzar el ganivet amb què suposadament va cometre l’agressió a l’interior d’un contenidor del carrer del Doctor Pi i Molist de Barcelona.

Dillunspassat, 12 d’agost, els Mossos van arrestar el sospitós al local ocupat en què vivia al districte de Nou Barris.

La investigació, que encara continua oberta, ha de determinar si els dos atacs tenen un rerefons de caràcter racista, tot i que ara per ara les indagacions no han revelat que l’arrestat tingui vinculació amb alguna organització xenòfoba o extremista.

Notícies relacionades

El detingut passarà a disposició judicial demà dijous.

Les dues víctimes, després de ser ateses pels serveis mèdics, van ser donades d’alta i no perilla la seva vida.