PENA SUSPESA

Borja, el jove que va matar un lladre a Fuengirola, no ingressarà a la presó

El jutge estima la petició de la seva defensa, però li demana que satisfaci la indemnització a les filles de la seva víctima

fotonoticia 20190717115140 640 v3

fotonoticia 20190717115140 640 v3

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Jutjat Penal número 9 de Màlaga ha acordat suspendre la pena de dos anys de presó imposada a un jove per homicidi imprudent al causar la mort el 2015 a un lladre que havia robat la bossa a una dona a Fuengirola.

El jutge considera procedent atorgar aquest benefici per un termini de quatre anys. El benefici de la suspensió es concedeix amb la condició que no torni a delinquir, que comuniqui qualsevol canvi de domicili i que satisfaci la responsabilitat civil.

Ingrés a la presó

El Jutjat Penal número 9 de Màlaga va sol·licitar el dia 7 passat l’ingrés a presó del jove després de declarar-se ferma la sentència, que va ratificar l’Audiència provincial al desestimar el recurs de l’acusat.

El jutge donava un termini de quinze dies al condemnat per entrar voluntàriament a la presó, i també li exigia l’abonament de la indemnització pel concepte de responsabilitat civil, de la qual li quedaven per pagar 174.000 euros.

El jove es va comprometre a realitzar pagaments mensuals de 250 euros al mes a les filles de la seva víctima i el jutjat estima que aquesta quantitat és, de moment, suficient i que ha de ser puntualment satisfeta.

Traumatisme cranioencefàlic

Notícies relacionades

Els fets pels quals va ser condemnat van passar cap a les 7.45 hores del 8 de febrer del 2015 a la localitat de Fuengirola, quan el jove i dues companyes van veure que una dona que a aquella hora entrava a treballar com a netejadora en un hotel estava sent colpejada per una parella que intentava treure-li la bossa.

Quan un dels assaltants va escapar amb la bossa, Borja el va atrapar i durant el forcejament li va clavar dos cops de puny, amb els quals va caure a terra i va patir un traumatisme cranioencefàlic amb hemorràgia cerebral que li va causar la mort dos dies més tard, segons la sentència.

Temes:

Màlaga