48 estafats

Una xarxa restava quilòmetres de cotxes de luxe comprats a Europa

L'organització, desarticulada, venia els vehicles a través de pàgines d'internet i d'un concessionari madrileny

coches-de-lujo / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha desmantellat una organització criminal establerta a Madrid que presumptament es dedicava a comprar vehicles de luxe a Europa per després vendre’ls a Espanya manipulant els comptaquilòmetres, en una operació que ha acabat amb la detenció de 12 persones.

Segons informa la Direcció General de la Guàrdia Civil, els detinguts, de nacionalitat espanyola i romanesa, compraven els cotxes a Bèlgica, França i Alemanya per després eliminar una important quantitat de quilòmetres del marcador, de manera que feien desaparèixer fins a 200.000 quilòmetres d’un vehicle.

La investigació s’ha desenvolupat en el marc de l’Operació Prèmium, quan els agents es van adonar que darrere d’aquestes estafes hi havia un grup perfectament estructurat i amb gran poder adquisitiu, ja que els models afectats només podien manipular-se amb material electrònic i informàtic especialitzat.

Els presumptes delinqüents eren molt organitzats quant al repartiment de tasques: el líder se centrava a invertir grans sumes de diners a comprar els vehicles, d’altres els traslladaven fins a Espanya, un integrant es dedicava a manipular el comptaquilòmetres i, finalment, una part de la xarxa venia els cotxes a través de pàgines d’internet i d’un concessionari madrileny.

Així mateix, la banda comptava amb "testaferros" per donar més discreció a l’activitat i dificultar les tasques d’investigació.

48 víctimes

Les indagacions van portar els agents fins a una nau aldistricte madrileny de Vicálvaro que l’organització havia equipat com a taller.

Fins ara s’han comptabilitzat 48 víctimes de l’estafa a tot el territori nacional i els agents estimen que la xarxa ha obtingut un benefici de fins a 400.000 euros.

Quant al perfil del membre que es dedicava a manipular els comptaquilòmetres, s’ha esbrinat que a part dels coneixements avançats d’electrònica es desplaçava amb una furgoneta taller per la Comunitat de Madrid, així com per concessionaris o compravenda establerts a Ciudad Real, Toledo, Terol i Conca.

Notícies relacionades

L’operació ha culminat amb la detenció de12 persones i la investigació de tres més, a més de registrar sis domicilis, un taller i una nau, i intervenir 22 vehicles i diversa documentació.

Als detinguts se’ls imputen delictes d’organització criminal, falsificació de document públic, falsejament d’identitat, simulació de delicte i blanqueig de capitals. 

Temes:

Robatoris