PRIMER ASSASSINAT MASCLISTA DEL 2019

Un home mata a punyalades la seva nòvia, de 26 anys, a Cantàbria

L'agressor, de 29, s'ha entregat a la Guàrdia Civil

La víctima tenia una filla de 5 anys al seu país d'origen, la República Dominicana

laredo-locutado / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

Una dona ha mort després de ser apunyalada presumptament pel seu nòvio a la localitat càntabra de Laredo, segons han informat  fonts de la Delegació del Govern a Cantàbria.

La dona de 26 anys, R.A.C.S., i de nacionalitat dominicana, no va poder ser reanimada pels serveis d’emergències que van anar a casa seva, situada al carrer del Rosario Ochandiano de la localitat càntabra. Presentava signes d’apunyalament al tòrax.

La víctima tenia una filla de 5 anys a la República Dominicana, el seu país origen. Feia gairebé tres anys que vivia a Espanya. 

Després de conèixer-se els fets, la Guàrdia Civil va iniciar la recerca del presumpte autor d’aquest assassinat, el nòvio de la víctima, de 29 anys i de nacionalitat equatoriana, que es va entregar a les dependències de la Policia Local de Laredo, als calabossos del qual segueix custodiat per agents de la Guàrdia Civil.

El detingut passarà previsiblement demà a disposició del jutge d’instrucció.

Sense antecedents ni denúncies

L’home no tenia antecedents per violència masclista i ella tampoc havia presentat denúncies, segons ha explicat la Delegació del Govern a Cantàbria, el responsable de la qual, Pablo Zuloaga, s’ha desplaçat fins a Laredo.

El president regional, Miguel Ángel Revilla, que, junt amb Zuloaga i altres autoritats, és a Laredo, ha assenyalat que la família que tenia a Espanya la dona morta era una germana, que està de camí a Cantàbria. 

El servei d’emergències 112 de l’Executiu regional va rebre a les 4.05 hores d’aquesta matinada l’avís d’aquest presumpte cas de violència masclista, que, si es confirma, serà el primer de l’any a Espanya. 

Primer assassinat masclista del 2019

L’assassinat de Laredo és el primer crim masclista del 2019. L’any passat, 47 dones van morir en mans de les parelles o exparelles i 39 nens van quedar orfes com a conseqüència de la violència de gènere.

Des de l’any 2003, quan van començar a comptabilitzar-se aquests assassinats, són 976 les dones víctimes mortals d’aquesta xacra.

L’any passat, 47 dones van morir en mans de les parelles o exparelles i 39 nens van quedar orfes com a conseqüència de la violència de gènere.

Notícies relacionades

Des de l’any 2003, quan van començar a comptabilitzar-se aquests assassinats, són 976 les dones víctimes mortals d’aquesta xacra. 

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha expressat a Twitter la seva solidaritat amb la família i amics de la jove assassinada i ha reafirmat el seu compromís per erradicar la xacra de la violència masclista.