11 detinguts

Cau una banda que repartia drogues sintètiques en patinet elèctric per Barcelona

El principal punt de distribució era una vivenda de l'Eixample

291d5ed6-f240-4dd2-8b12-711c24ffd7a6

291d5ed6-f240-4dd2-8b12-711c24ffd7a6

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han detingut 11 persones, integrants de dues branques d’una organització criminal establerta a Barcelona, que traficaven conjuntament amb drogues sintètiques, que eren utilitzades enl’ambient nocturn de la capital catalana. Transportaven la droga en patinets elèctrics fins als domicilis dels compradors.

El valor de les drogues sintètiques intervingudes, entre les quals, dosis de metamfetamina en vidre i pols i èxtasi, a més d’alguns grams de cocaïna, ascendeix a uns 190.000 euros, ha informat avui la Policia de la Generalitat.

En el transcurs de l’operació, realitzada el 8 d’octubre passat, en què es van registrar set pisos de l’Eixample i un del districte de Sants, els agents van arrestar onze membres de les dues organitzacions, d’edats entre els 30 i els 50 anys, i de nacionalitats espanyola, brasilera, dominicana i francesa.

Metamfetamina

Els Mossos van intervenir 1.432 grams de metamfetamina, 85,24 grams de cocaïna, 3.741 d’èxtasi (MDMA) i 513 grams de GHB (èxtasi líquid), així com 3.870 euros en efectiu, 11 bàscules de precisió i tres patinets, que eren utilitzats per transportar la droga fins als domicilis dels compradors.

La investigació es va iniciar perquè els Mossos van tenir coneixement que un pis de l’Eixample s’havia convertit en un punt de distribució de drogues, i on diverses persones anaven, en patinet elèctric, per comprar la droga, especialment, metamfetamina.

Vehicle per tenir més mobilitat

El fet d’utilitzar aquests patinets es devia que els donava més mobilitat i maniobrabilitat en el cas que detectessin alguna patrulla policial.

El grup estava estructurat a partir d’un líder principal, de qui depenien les dues branques de l’organització, amb els seus caps respectius. Els investigats tenien papers molt definits, i es repartien les tasques, com la preparació de la mercaderia i recerca de nous compradors, a més de vigilància i transport.

Els membres del grup traficaven principalment amb metamfetamina, amb quantitats d’entre 20 a 50 grams, amb un valor al mercat negre que podia oscil·lar entre els 7.000 o 8.000 euros. Els receptors de la droga la distribuïen, al seu torn, als consumidors finals.

Notícies relacionades

A més, en un dels domicilis registrats van trobar el cap de l’organització, que tenia les maletes preparades i que havia saltat pel balcó d’una de les habitacions que donava a un pati interior amb un safareig, on estava tirant possibles substàncies estupefaents per l’embornal.

Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a presó per a cinc i llibertat amb càrrecs per a la resta.