Esports d’hivern

Un viatge a Àustria tenyit de blanc

Esquiar en aquest país és una experiència única, ja que, amb més de 22.000 km de pistes, ofereix a l’amant de l’alta muntanya les millors possibilitats per practicar aquest esport

El destí on convergeixen les condicions perfectes per a unes vacances inoblidables a la neu

Un viatge a Àustria tenyit de blanc
1
Es llegeix en minuts

Durant els mesos d’hivern, Àustria es transforma en un paradís en blanc. Pistes perfectament preparades a les regions alpines, pendents de travessia nevats i paisatges romàntics d’hivern, tot un espai únic on deixar-se portar per experiències lúdiques i segures. 

La recomanació és començar pel lloc on un dia va començar tot: Arlberg. Aquí es va construir el 1936 el primer teleesquí d’Àustria i hi ha també Lech-Zürs, l’única localitat del món que ha vist néixer quatre campions olímpics d’esquí alpí. No es pot oblidar Oberlech un racó dels Alps austríacs on és com si s’hagués parat el temps, tot i que irònicament sigui al contrari, ja que compta amb la tecnologia més moderna: no hi ha ni un sol cotxe gràcies a un sistema de túnels subterranis i un ràpid remuntador de muntanya. ¿A algú el sorprèn que aquesta atmosfera idíl·lica atragui personalitats com la família reial neerlandesa, el cantant de rock Campino i l’actor Hugh Grant? Aquest últim ha arribat a anar tres vegades seguides al refugi Schneggarei de Lech, per delectar-se amb un ‘wiener schnitzel’. De vegades cal permetre’s un caprici...

Notícies relacionades

Però el viatger també es pot deixar emportar per noves rutes, atrevir-se a emprendre camins nous perquè, en qualsevol cas, trobarà l’encant tradicional i la traça que les localitats tradicionals dels esports d’hivern dominen a la perfecció. 

Emmarcades per un espectacular entorn de muntanyes, les estacions i pobles del país es presten per a unes màgiques vacances blanques. Bé sobre els esquís, fent una excursió en família, recorrent els tradicionals mercats hivernals, o relaxar-se en un ‘spa’ després de viure al màxim a la neu, Àustria ofereix plans adaptats a tots els gustos i tots els desitjos.