NOVA EINA DE HOMEAWAY

Això és el que es pot guanyar llogant una casa a la platja durant estades curtes

La plataforma preveu uns ingressos anuals mitjans de més de 60.000 euros per llogar una residència a la costa barcelonina i de més de 50.000 a la Costa Brava

home1

home1

3
Es llegeix en minuts
Víctor Fúser

La ciutat de Barcelona actua com un potent pol d’atracció turística, però la costa catalana també rep una gran quantitat de visitants durant tot l’any. De fet, la Costa Brava va acollir l’any passat prop de 2,9 milions de viatgers, mentre que la Costa Barcelona (que agrupa les comarques del Maresme, el Garraf i el Baix Llobregat, entre d’altres) en va rebre 2,5 milions. Els turistes ens visiten sobretot a l’estiu, òbviament, tot i que molts viatgers internacionals també valoren la tranquil·litat, el clima temperat i la proximitat al mar en temporada baixa.

Quant a les opcions d’allotjament, els lloguers turístics atreuen cada vegada més viatgers a Espanya. De fet, entre el 2013 i el 2017, un 36% més de turistes va triar aquesta opció per allotjar-se en diferents punts de la península. Aquestes dades suposen una gran oportunitat per a tots aquells propietaris de segones residències en aquestes zones costaneres, ja que poden obtenir un ingrés extra llogant les seves cases durant els períodes en què ells no les disfrutaran. 

HomeAway, una de les companyies líders mundials de lloguer per vacances, estima que la mitjana anual d’ingressos per lloguers curts a la Costa Barcelona va pujar a 60.000 euros el 2018, sobretot de la mà de poblacions com Sitges (més de 83.000 euros). Si el període del lloguer es redueix als mesos d’estiu, les xifres se situen prop dels 16.800 euros de mitjana. Quant a la costa de Girona, la mitjana se situa en els 51.453 euros a l’any i 14.200 euros de juliol a setembre. Per poblacions, destaca Begur, amb una mitjana que supera els 75.000 euros o Lloret, amb més de 60.000 euros anuals. En la part més baixa de la llista se situaria Roses, amb uns ingressos gens menyspreables de gairebé 40.000 euros anuals.

Eina de càlcul d’ingressos

Calcular quant es pot guanyar llogant una vivenda a la platja és molt senzill amb HomeAway, especialitzat a connectar turistes i propietaris de tot el món. Compta amb una eina que permet estimar els ingressos que es poden percebre per una casa gràcies al lloguer de vacances. N’hi ha prou amb entrar a HomeAway.es i introduir unes quantes dades sobre la casa i, en tan sols uns segons, la plataforma ofereix un valor estimat del que se’n podria obtenir. Amb sorprenents beneficis, molts propietaris de cases a la costa estan descobrint un tresor en el lloguer per vacances.

Vista nocturna de Sitges.

Per exemple, aquesta eina calcula uns ingressos mitjans de gairebé 43.000 euros a l’any per llogar una casa a Tossa de Mar, tot i que el sistema permet afinar més la previsió, segons els mesos que es vulgui llogar. En aquest sentit, és una opció vàlida tant per a aquells que lloguen la seva casa durant estades curtes al llarg de tot l’any com per als que la lloguen només durant vacances i caps de setmana. Les quantitats que mostri l’eina finalment dependran de les característiques i de la situació de la vivenda, però en qualsevol cas suposen uns ingressos extra molt interessants.

Avantatges per a particulars

A diferència de fa alguns anys, en què els allotjaments turístics eren limitats a les grans cadenes hoteleres, ara, els propietaris particulars també poden accedir a aquest mercat en creixement. Gràcies a plataformes com HomeAway, els propietaris tenen a la seva disposició una finestra única per donar a conèixer casa seva a viatgers de tot el món, decidint a tota hora qui s’hi allotja. A més, ofereix avantatges addicionals com una Assegurança de Responsabilitat Civil per a totes les reserves realitzades ‘online’ i un servei d’atenció al client durant les 24 hores dels set dies de la setmana per a propietaris i viatgers.

Obtenir ingressos extra amb el lloguer d’una vivenda a la platja està a l’abast de qualsevol propietari, que pot decidir a tota hora quan i com fer-ho a través de HomeAway. Sempre que el propietari estigui al corrent de la normativa vigent de lloguer per vacances, es tracta d’una oportunitat única que no ha de deixar passar.

* Estimació basada en dades internes de HomeAway

Notícies relacionades

Període per al càlcul dels ingressos anuals: 01/01/2018-31/12/2018

Període per al càlcul dels ingressos estivals: 01/07/2018-30/09/2018

Temes:

Vacances