SUCCESSOS

Almenys 4 morts a Palma a l’esfondrar-se un restaurant

El sinistre va causar una vintena de ferits, alguns d’ells en estat greu

La balconada d’un establiment a primera línia es va desplomar ahir a la nit i desenes de persones van quedar atrapades sota la runa.

Almenys 4 morts a Palma a l’esfondrar-se un restaurant
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tragèdia a s’Arenal. Un ensorrament en un restaurant va deixar ahir a la nit almenys quatre morts i una vintena de ferits. La balconada del Medusa Beach Club, a la primera línia d’aquest nucli turístic de Palma, es va ensorrar, va caure sobre la terrassa a peu de carrer de l’establiment i desenes de persones van quedar atrapades sota la runa. Un enorme desplegament dels serveis d’emergències va prendre la zona i els efectius van portar a terme durant diverses hores l’anguniós rescat de les víctimes. La Policia Nacional va obrir una investigació per determinar les causes d’un dels desastres més importants de la història recent de Mallorca.

El sinistre es va produir poc abans de dos quarts de nou del vespre en un restaurant situat al número 36 del carrer de Cartago, a la zona de ses Cadenes. L’estructura situada al primer pis de l’establiment va cedir amb gran terrabastall per causes que són encara una incògnita. Treballadors i clients van quedar malferits entre la runa.

Al lloc van acudir totes les ambulàncies disponibles, dotacions dels Bombers de Palma, patrulles de la Policia Nacional, la Policia Local i la Guàrdia Civil, així com efectius de la Direcció General d’Emergències. Els testimonis i els equips de rescat van treballar fins ben entrada la nit per alliberar les víctimes. El carrer va estar completament tallat mentre centenars de curiosos s’amuntegaven darrere dels perímetres policials.

Al tancament d’aquesta edició, el balanç provisional del succés era dramàtic: quatre morts i 16 ferits, uns quants d’ells en estat greu. Un dels morts és un ciutadà senegalès, mentre de la resta no havien transcendit dades sobre la seva identitat. Els supervivents van ser traslladats a diferents centres sanitaris. El Jutjat d’Instrucció número 9 de Palma, en funcions de guàrdia, va ser informat de la tragèdia i va enviar a la zona un metge forense. El 112 va mobilitzar un equip de professionals del Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Balears per atendre els familiars de les víctimes. L’alcalde de Palma, Jaime Martínez, i el delegat del Govern a les Balears, Alfonso Rodríguez, van acudir al lloc per interessar-se pels fets.

Investigació oberta

Notícies relacionades

La Policia Nacional i el jutjat ja han obert una investigació per determinar les causes de l’ensorrament. Estava previst que l’operació per retirar la runa a la recerca de víctimes es prolongués durant tota la matinada.

Els investigadors de la policia científica esperaran que la zona quedi assegurada per endinsar-se a les runes de l’establiment i portar a terme una minuciosa inspecció ocular, junt amb els tècnics del departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma, i determinar què va provocar l’ensorrament de la terrassa. La Policia ja està obtenint informació sobre les obres que s’hagin pogut portar a terme a l’edifici en els últims anys i la situació en què es trobava el negoci.

Temes:

Govern