Catalunya millora condicions laborals del professorat

Alumnos y profesores, en un colegio concertado de Barcelona.

Alumnos y profesores, en un colegio concertado de Barcelona. / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern va ratificar ahir l’acord que al gener va firmar amb els sindicats CCOO i UGT per millorar les condicions del professorat a Catalunya i que suposa la reversió de les retallades que patia el col·lectiu. Aquest acord estava condicionat a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat del 2024, que no van tirar endavant per l’oposició dels Comuns i Junts, cosa que va precipitar l’avanç electoral del 12M. En plena campanya electoral, el Consell Executiu acorda ratificar el pacte per fer-lo realitat.

Així, els docents recuperaran els sexennis, s’aplicarà finalment l’equiparació salarial dels professors de Formació Professional i el professorat de més de 55 anys veurà reduïda la jornada en dues hores lectives.

Notícies relacionades

La primera de les mesures, la del reconeixement del primer estadi docent a partir dels sis anys (amb les retallades el suplement es va fixar a partir del novè any de carrera), tindrà un cost econòmic de 55,04 milions d’euros per a aquest 2024; 23,59 milions per al 2025, i 21,67 milions per al 2026.

El pacte també inclou el personal dels centres concertats, que percep les retribucions a través del pagament delegat.

Temes:

Govern UGT