Dos reclusos inicien una gran baralla amb punxons a Lledoners

Imagen de archivo de la entrada de la cárcel de Lledoners.

Imagen de archivo de la entrada de la cárcel de Lledoners. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Dos interns del centre penitenciari de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada, Bages) van atacar ahir, cap a les 9.10 hores, un tercer intern amb un punxó d’uns 12 centímetres de llarg, segons va denunciar el sindicat UGT. La punxa va ser feta de manera manual amb un mànec i una barra metàl·lica, i amb una forma similar a un tornavís. Simultàniament, sempre segons el sindicat, es van iniciar en el pati "diverses baralles molt violentes entre interns".

A més de denunciar els fets, la UGT també va posar el focus en què "no ha passat ni una setmana" d’una "greu agressió" al cap d’unitat de comunicacions de Lledoners coincidint amb el final de Ramadà. La perillositat de les presons catalanes torna a estar en el punt de mira des que, el març passat, un pres Mas d’Enric matés la cuinera del centre amb una arma blanca i després se suïcidés.

Notícies relacionades

En els últims dies els sindicats de funcionaris de presons han començat a teixir acords amb la Conselleria de Justícia per millorar la seguretat als centres penitenciaris catalans, tot i que encara falta per perfilar la trentena de mesures que la Generalitat va posar sobre la taula en una reunió en què van participar la UGT, CCOO, la Intersindical i CATAC. Com a novetat, es va plantejar la possibilitat de limitar l’ús de ganivets a les cuines de les presons utilitzant aliments ja tallats per cuinar o que els estris que puguin ser perillosos, com els mateixos ganivets o les tisores, estiguin lligats a les taules de treball, segons fonts consultades per aquest diari.

També es van plantejar altres accions com, per exemple, el reforç i la formació de persones; botons d’alerta per a tots els professionals que interactuïn amb interns; o l’ús d’inhibidors de telèfons mòbils i drons.

Temes:

UGT CCOO Focus