UN CAS MEDIÀTIC DE VIOLÈNCIA SEXUAL

Alves paga el milió i surt de la presó

Com a mesura cautelar, el jugador ha de comparèixer setmanalment davant el tribunal

El futbolista va haver d’entregar abans els passaports espanyol i brasiler per no marxar del país. Després d’una recerca dels diners contra rellotge, el futbolista va fer una transferència al compte del tribunal.

Alves paga el milió i surt de la presó

J. G. Albalat gERMÁN gonZÁLEZ

4
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

16.27 hores d’ahir. Després d’estar-se 14 mesos i cinc dies empresonat per violar una dona als lavabos de la discoteca Sutton, el jugador Dani Alves va sortir finalment de la presó de Brians 2. A mig matí els seus advocats van consignar el milió d’euros imposat per l’Audiència de Barcelona com a fiança per deixar la presó, tot i que no va sortir fins hores més tard, després que es tramités la sortida per part del tribunal. Les advocades del jugador, Inés Guardiola i Miraida Puente, el van anar a buscar a la presó. Alves va deixar la presó seriós, acompanyat de Guardiola. Va pujar a un vehicle en el qual també es trobava Bruno Brasil, l’amic que l’acompanyava la nit del Sutton, i se’n van anar. Es van dirigir directament al domicili de l’esportista a Esplugues de Llobregat.

Juntament amb el milió d’euros dipositat, que va ser per transferència directa al compte del jutjat, segons fonts judicials, el futbolista, que es va dirigir a la seva casa d’Esplugues, va haver d’entregar els passaports espanyol i brasiler, ja que no pot sortir del país. Com a mesures cautelars, també ha d’acudir setmanalment davant el tribunal per garantir que no s’escapa. La primera compareixença la tindrà dijous vinent, ja que els magistrats l’han citat cada divendres, sempre que no sigui festiu.

A la sortida de la presó, esperaven el brasiler un centenar de mitjans de comunicació, juntament amb nombrosos funcionaris de presons, que protestaven per les seves condicions laborals i el problema de seguretat que hi ha a les presons, tal com s’ha constatat després de l’assassinat d’una cuinera a Mas d’Enric en mans d’un intern fa 10 dies.

A finals de febrer, fa un mes, l’Audiència de Barcelona va condemnar Dani Alves a quatre anys i mig de presó per violar una jove a la discoteca Sutton de Barcelona la matinada del 30 al 31 de desembre del 2022. Al presentar el recurs contra la sentència, la lletrada del jugador va tornar a sol·licitar la seva llibertat, com havia fet la defensa diverses vegades sense èxit abans que el brasiler s’assegués al banc dels acusats.

Cursa contra rellotge

Malgrat que el tribunal creu que existeix "cert risc de fuga", va autoritzar la sortida d’Alves previ pagament d’una fiança i el compromís de no sortir del país, ja que considera que la possibilitat que té el jugador d’escapar-se al Brasil "ha disminuït" amb la pena imposada: la meitat d’anys que demanava la fiscalia, que reclama nou anys de presó, i de l’acusació particular, exercida per l’advocada Ester García en nom de la víctima, que sol·licita 12 anys, la màxima per a aquest tipus de delictes.

Des que l’Audiència de Barcelona va ordenar la llibertat provisional d’Alves dimecres passat, va començar una cursa contra rellotge de l’entorn del jugador per aconseguir reunir el milió d’euros que li havien de permetre sortir. Al no esperar-se una xifra tan alta, com van explicar diverses fonts a EL PERIÓDICO, han hagut de demanar col·laboració a familiars, a més de sol·licitar ajudes bancàries i rebre diners des del Brasil. Alves espera que Hisenda li torni més de sis milions d’euros en els pròxims dies i això podria haver sigut presentat com a aval davant alguna entitat financera per aconseguir una transferència directa, requisit exigit expressament pel tribunal.

La Secció 21 de l’Audiència de Barcelona obliga el futbolista a presentar-se cada divendres davant la seva secretaria, per a la qual cosa haurà de facilitar un número de telèfon de contacte. En el cas que divendres fos festiu, ho haurà de fer el dia anterior feiner. D’aquesta manera, s’haurà de presentar a l’oficina judicial aquest mateix dijous.

Els magistrats també acorden l’"expressa prohibició" de sortir del territori espanyol mentre dura la tramitació dels recursos presentats per la fiscalia, l’acusació particular, exercida per l’advocada Ester García en nom de la víctima, i la defensa de la lletrada Inés Guardiola. El tribunal també va comunicar aquesta prohibició al Consolat del Brasil a Barcelona per si el jugador intenta demanar un nou passaport. Així mateix, va informar als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat perquè garanteixin que el futbolista no surt d’Espanya i que també es comuniquin aquestes mesures a tots els països de l’entorn europeu en cas que travessi la frontera.

Notícies relacionades

El tribunal, a més, va requerir Alves per al compliment de l’ordre d’allunyament i prohibició de comunicació amb la víctima. Per tant, té vetat acostar-se a una distància inferior als 1.000 metres del domicili de la jove, de la feina o de qualsevol lloc freqüentat per ella, així com comunicar-se per qualsevol mitjà amb la dona. En la interlocutòria de llibertat s’adverteix que l’incompliment d’alguna d’aquestes mesures podria suposar el seu ingrés de nou a la presó.

En els pròxims dies, Alves no té previst sortir de la seva casa d’Esplugues de Llobregat, segons han comentat fonts pròximes al jugador.