El professor de Badalona acusat d’assetjament ja acumula set denúncies

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El professor de l’institut Eugeni d’Ors de Badalona acusat d’assetjar sexualment diverses alumnes del centre ja suma set denúncies, segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Aquesta dada arriba després que EL PERIÓDICO destapés el cas informant que tres alumnes de l’aula d’acollida de l’institut havien denunciat el docent per assetjament sexual, i una quarta havia prestat declaració també en aquest sentit malgrat que no s’havia personat en la causa.

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Badalona manté oberta una investigació pels fets, en un procés en el qual per ara hi ha set víctimes personades. L’investigat, que ha declarat davant el titular del jutjat, es troba en llibertat provisional amb ordre d’allunyament del centre educatiu i de quatre de les víctimes. Així mateix, està apartat del seu exercici professional després de l’obertura del corresponent expedient.

Compte d’Instagram

Notícies relacionades

El 8 de gener, una professora de l’institut va informar la directora del fet que a través d’uns alumnes s’havia assabentat que V. M. B. s’escrivia des del seu compte d’Instagram amb estudiants, fins al punt que una de les joves l’havia hagut de bloquejar perquè "estava patint assetjament". La directora va cridar dues de les alumnes afectades, que li van confirmar els fets i li van indicar que tenien captures de pantalla amb les converses.

Convocat per la directora, V. M. B. va reconèixer que havia "tontejat" amb una de les víctimes de quart d’ESO, "però que no havia arribat a més", i que les adolescents li havien escrit a ell i no al revés. L’11 de gener, tres dies després, la directora va rebre una nova queixa d’una professora d’una altra classe de quart d’ESO sobre la conducta de V. M. B.