Inversió sanitària

AstraZeneca dedica 1.300 milions al seu ‘hub’ de Barcelona

La quantitat suposa 500 milions més dels anunciats fa un any, quan es va inaugurar el centre, que el 2025 es traslladarà a l’edifici Estel.

AstraZeneca dedica 1.300 milions al seu ‘hub’ de Barcelona

BEATRIZ PÉREZ

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

La farmacèutica AstraZeneca redobla la seva aposta per Espanya i destinarà 1.300 milions d’euros, entre aquest 2024 i fins al 2027, al seu hub d’R+D+I de Barcelona, 500 més dels anunciats fa un any, quan es va inaugurar aquest centre a la part alta de la Diagonal. L’AstraZeneca Global Hub de Barcelona va arrencar amb 500 treballadors altament qualificats, però la farmacèutica calcula que l’any vinent en seran 2.000, el doble de llocs de treball dels que va anunciar l’any passat el president d’AstraZeneca Espanya, Rick Suárez.

"Amb aquest hub afavorim la projecció internacional de Catalunya i d’Espanya. Espanya és el país europeu més important per a AstraZeneca i el segon més important del món després de la Xina", va assegurar Suárez ahir en la celebració del primer aniversari al Liceu, acte al qual van assistir autoritats com el president de la Generalitat, Pere Aragonès, o l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. També hi van acudir metges i investigadors, i representants d’entitats de pacients, com l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

"Fa un any vam inaugurar aquest hub per a la innovació de tractaments que salven vides. Va ser l’inici d’una nova era d’AstraZeneca a Espanya i també a nivell mundial. Aquí es desenvolupen vacunes, teràpies immunològiques i tractaments per a malalties rares", va recordar Suárez.

Ocupació científica

Notícies relacionades

El hub, que ara està a l’avinguda Diagonal, s’instal·larà a principis del 2025 a l’edifici Estel de l’avinguda Roma de Barcelona, que va ser fins al 2011 la seu de Telefónica. Un edifici "maleït", va dir Collboni, que no obstant, quan s’instal·li allà la seu del gegant farmacèutic, passarà a formar part de l’skyline de la ciutat. "Barcelona està vivint una transformació històrica en la manera de viure i ha passat a ser el motor urbanístic de la ciutat", va destacar l’alcalde.

Segons el president d’AstraZeneca Espanya, la inversió de la farmacèutica en investigació és "de les més grans de la història de Catalunya" i suposa, a més, un "generador" d’ocupació. "L’aposta per l’R+D+I és el motor de prosperitat del nostre país. A Espanya, un de cada cinc llocs de treball té a veure amb la ciència i la tecnologia. Mai abans havia passat això", va assenyalar també el secretari d’Estat de Ciència, Innovació i Universitats, Juan Cruz. Segons Cruz, Espanya, amb Catalunya al capdavant, és un "referent global" en el camp dels assajos clínics i la producció científica.