Un fiscal protegirà d’abusos patrimonials avis i persones discapacitades

Aquest funcionari públic podrà instar al jutge, en cas de detectar irregularitats, el bloqueig de comptes o la designació d’una tutela judicial.

Un fiscal protegirà d’abusos patrimonials avis i persones discapacitades

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Barcelona comptarà a partir d’ara amb un fiscal delegat per reforçar la lluita contra els abusos patrimonials de les persones discapacitades i avis per part de familiars, cuidadors o pròxims, segons va anunciar ahir la fiscal cap de la província de Barcelona, Neus Pujal. En el cas que es detectin traspassos indeguts de diners o propietats, serà el fiscal Antoni Torres, nomenat per a aquesta tasca, qui s’encarregarà d’instar al jutjat mesures cautelars per protegir els afectats, com el bloqueig de comptes o la designació d’un defensor judicial que vetlli pels seus drets. Això sí, sempre respectant l’autonomia d’aquestes persones.

Notícies relacionades

La protecció de les víctimes de delictes l’assumiran de forma coordinada la fiscal Silvia Armeno, que ja ha començat a exercir aquesta tasca, i el seu company, Antoni Torres, que assumirà les diligències per la via civil. Una de les prioritats dels fiscals nomenats en exclusiva per protegir les víctimes i persones vulnerables serà afrontar l’augment de casos d’abusos patrimonials i de violència, en ocasions també a nivell institucional, de les persones discapacitades i la gent gran. "És un segment de població molt important i estem detectant cada cop més casos d’abusos físics i patrimonials", va assegurar Neus Pujal, que va posar en marxa aquestes dues iniciatives.

Segons la fiscal en cap de Barcelona, últimament s’han detectat casos d’avis propietaris d’un habitatge o compte bancari que canvia de nom en favor d’un cuidador o d’un familiar de forma presumptament indeguda, aprofitant l’estat de vulnerabilitat de l’afectat. D’aquesta forma, va remarcar, "a poc a poc es despatrimonialitza la víctima i aquestes persones s’acaben quedant soles i sense res".

Temes:

Barcelona