IGUALTAT

L’ONCE agraeix el canvi al text de la Constitució

Protesta de persones grans i de discapacitats el dia 1 a Barcelona.

Protesta de persones grans i de discapacitats el dia 1 a Barcelona. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

"Quatre milions i mig de ciutadans donem les gràcies a la societat per haver-nos ajudat a aconseguir que la Constitució espanyola ens deixi de considerar disminuïts per tractar-nos com ho feu vosaltres, com persones, com persones amb discapacitat", assenyala en un comunicat el Grupo Social ONCE.

La unitat de la discapacitat, sota la plataforma Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi), ha aconseguit un canvi i un consens que no són conseqüència de raons polítiques, econòmiques o ideològiques, sinó que neix de l’esperit de la ciutadania que ha impulsat la primera reforma social de la Constitució.

Notícies relacionades

Des de l’ONCE, assenyalen que dediquen un gran esforç per construir una imatge de les persones amb discapacitat des de la igualtat, l’enfocament de drets de ciutadania i el respecte. "A aquesta sensibilització que ara arriba a la Constitució hi dediquem nombroses campanyes de comunicació i publicitàries i fins i tot un concurs escolar en què han participat més de sis milions d’escolars que, segurament per primera vegada en la seva vida, van conèixer així la realitat d’altres persones i van entendre la importància de la diversitat".

"Enhorabona, que continuïn els consensos i que continuem treballant tots junts per poder construir societats millors", animen.