El Govern unificarà els permisos de treball i residència

El Govern unificarà  els permisos  de treball  i residència
1
Es llegeix en minuts
María G. San Narciso

La ministra d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, va presidir ahir la seva primera conferència sectorial per abordar els desafiaments migratoris "que han posat a prova el nostre sistema" aquest any 2023, en què, fins a mitjans de desembre, van arribar a les costes espanyoles més de 51.000 migrants. La ministra va anunciar a la conferència que procediran a modificar el Reglament de Desenvolupament d’Estrangeria abans que acabi el primer semestre de l’any. L’objectiu és simplificar tràmits i millorar la protecció dels drets dels migrants que viuen a Espanya.

Aquesta modificació servirà per traslladar els últims avanços normatius a què es va arribar durant la presidència espanyola de la Unió Europea, "un dels grans llegats –assegura– que deixa". En concret, va ressaltar l’acord assolit amb el Consell i el Parlament per a la Directiva de Permís Únic, "que permetrà agilitzar el procediment d’un permís combinat de treball i residencia, així com garantir la igualtat de treball amb els nacionals i evitar l’explotació laboral". Així, s’acabarà amb la incoherència de poder treballar a Espanya sense tenir permís de residència.

Notícies relacionades

Un dels punts principals de la reunió amb els consellers de les comunitats autònomes va ser el sistema d’acollida. Durant l’any 2023 han arribat a les costes espanyoles 51.739 immigrants en 1.684 embarcacions, segons dades procedents del Ministeri de l’Interior. Més del 70% (unes 37.000 persones) ho van fer a les Canàries. Una xifra que, segons Saiz, "ha demostrat la fortalesa de la xarxa d’acollida estatal", que ara mateix atén unes 44.000 persones.

Per la seva banda, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, va reclamar més mitjans econòmics per poder atendre els menors sense referents adults. Actualment, la Generalitat atén més de 2.000 menors migrants sols.

Temes:

Govern