30 localitats reclamen connectar-se a la xarxa d’aigua Ter-Llobregat

1
Es llegeix en minuts
guillem costa

La sequera ha posat al límit els municipis que depenen de pous. Quan l’aigua va començar a escassejar, aquestes localitats encara tenien marge per anar tirant. No obstant, el dèficit hídric ha persistit i les masses d’aigua subterrània han patit, fins que alguns pous han començat a donar símptomes d’esgotament. Alguns s’han assecat i el subministrament ha passat a estar en risc. Per resistir la situació, moltes localitats han aplicat restriccions severes, com talls diaris, per reduir el consum. D’altres s’han recolzat en camions cisterna.

Notícies relacionades

Però totes aquestes solucions són transitòries. Per aquesta raó, una trentena de municipis, al llarg d’aquest 2023, han demanat a la Generalitat connectar-se a la xarxa de proveïment Ter-Llobregat, per tenir l’aigua assegurada en cas que arribin noves sequeres. Fonts de l’ens de proveïment Ter-Llobregat (ATL) adverteixen que aquest procés de connexió no és senzill. Es tracta de construir noves canonades que connectin les xarxes existents amb aquests municipis.

Entre els municipis que ho han demanat hi ha Hostalric, Gualba, Campins, Maçanet de la Selva, Sant Esteve de Palau Tordera, Riells del Montseny, Santa Margarida de Montbui, Vilalba Sasserra, Sant Feliu de Codines, Cabrera d’Anoia o Sant Martí Sarroca.

Temes:

Esteve