Una dona aconsegueix fer fora els seus fills quarantins de casa

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una dona italiana, de 75 anys i resident a Pavia, ha pres la dràstica decisió de denunciar davant la justícia els seus dos fills, de 40 i 42 anys, farta que continuessin vivint a la seva costa i que es neguessin, fins i tot tenint feina, a contribuir a les despeses de la casa. I una jutge li ha donat la raó.

Una jutge dona la raó a aquesta mare, farta que els seus fills, fins i tot tenint feina, no volguessin ni contribuir a les despeses de la casa

La ‘mamma’ havia intentat en diverses ocasions convèncer els dos homes que s’independitzessin i busquessin una vivenda pròpia, tenint en compte que tots dos treballaven i tenien sou per a això. «Però cap dels dos volia», explicava la dona al diari italià ‘La Provincia Pavese’. Els fills també es negaven a ajudar-la econòmicament per pagar factures i omplir la nevera, així com a participar en les tasques bàsiques de la casa.

Els dos ‘bamboccioni’ tenen de termini fins al 18 de desembre per mudar-se

Tan cansada va acabar, que va denunciar el cas davant els tribunals. I una jutge de Pavia, Simona Caterbi, ha decretat una ordre de desallotjament contra els dos homes.

En la seva decisió, la jutge Caterbi assenyala que tot i que els fills tenen inicialment dret a viure al domicili matern a causa de l’«obligació dels pares de mantenir-los», aquest dret ja no es justifica, ja que els homes tenen més de 40 anys. Ja no són nens. Ara tenen de termini fins al pròxim 18 de desembre per mudar-se.

A Itàlia, un 70% de joves entre 18 i 34 anys viuen al domicili familiar, segons dades corresponents al 2022 citades per The Guardian. D’ells, el 72,6% són homes i un 66% són dones. Un altre estudi del 2019 apunta que del total de joves adults que viuen amb els seus pares, el 35,5% eren estudiants, el 38,2% tenien feina i un 23,7% estava buscant feina.

Notícies relacionades

Les dificultats econòmiques han fet que a Itàlia la xifra de joves que continuen vivint amb els pares vagi a l’alça. El país utilitza el terme ‘bamboccioni’ (nens grans) per burlar-se d’aquells que no ho fan per necessitat, sinó per la comoditat de tenir sostre i manutenció gratis.

No és la primera vegada que la justícia italiana decideix contra aquests ‘bamboccioni’. El 2020, el Tribunal Suprem va rebutjar la demanda d’un home de 35 anys que argumentava que el seu sou de 20.000 euros com a músic a jornada parcial no li donava per viure i reclamava ajut econòmic dels seus pares. El jutge va rebutjar el cas argumentant que els joves adults no tenen el dret automàtic a rebre diners dels seus pares.