Temporal

Dos morts a Huelva i Còrdova per la borrasca ‘Bernard’

ISABEL DÍAZ-RUS / EFE

4
Es llegeix en minuts

Una persona ha mort aquest diumenge al bolcar el vehicle en el qual viatjava després d’un despreniment al camí de l’Arroyo Sequillo, al terme municipal de Trigueros, segons informen des del Consorci Provincial Contraincendis i Salvament.

El succés s’ha produït a les 21.19 hores d’aquest diumenge, jornada marcada per l’intensíssim temporal que ha castigat la província, quan el vehicle ha caigut a la cuneta, on ha quedat semibolcat, després de desprendre’s una de les parets del camí.

El seu ocupant no ha pogut sortir del vehicle. Minuts després de les 21.30 hores, els Bombers del Consorci han intervingut en un incendi en una nau envasadora de Moguer.

Els bombers del Consorci de Huelva han fet més d’una trentena d’intervencions aquest diumenge des de les 16.00 hores, a causa dels nombrosos estralls que la borrasca ‘Bernard’ està causant a la província.

A més, la Policia Nacional ha obert una investigació per aclarir la mort d’un home trobat aquest diumenge a la nit en una vorera del carrer Motril de Córdoba. Les primeres indagacions apunten a una mort com a conseqüència del temporal per la borrasca ‘Bernard’.

Així ho han avançat fonts de la investigació, que han apuntat que el cadàver encara no ha sigut identificat, però sí que han confirmat que la mort ha sigut accidental, pendents de les indagacions que duguin a terme els agents aquest dilluns al matí per aclarir les circumstàncies dels fets.

La universitat suspèn l’activitat docent

L’equip de Govern de la Universitat de Huelva ha acordat la suspensió de tota activitat docent i administrativa durant aquest 23 d’octubre, a causa dels «greus danys» que el pas de la borrasca ‘Bernard’ ha deixat a les seves instal·lacions.

Està previst que al llarg de la jornada es procedeixi a avaluar els danys soferts i fer tasques de neteja als edificis afectats, ha informat la rectora de la Universitat de Huelva, María Antonia Peña, en un comunicat.

La represa de l’activitat normal s’anunciarà quan pugui ser garantida la seguretat i unes adequades condicions de treball, han dit des de la institució.

I és que la ciutat de Huelva ha viscut aquest diumenge a la tarda el temporal de vent més gran dels últims anys, amb ratxes de fins a 100km/hora, que, unit a la intensa pluja, ha motivat que els serveis municipals hagin atès centenars d’incidències que s’han centrat en la retirada de branques i arbreda caiguda, així com el desplaçament de contenidors.

El servei Emergències 112 d’Andalusia ha coordinat, entre les 15.00 i les 22.00 hores d’aquest diumenge, més de 1.500 incidències causades per la pluja i el vent que ha deixat la borrasca ‘Bernard’ en diferents punts d’Andalusia, especialment en les últimes hores de la tarda i principi de la nit.

La majoria dels avisos, informa Emergències Andalusia en una nota, els han ocasionat les fortes ratxes de vent, que han motivat la caiguda de branques, arbres, cables, mobiliari urbà, cartells i tanques, així com el despreniment parcial de cornises i inundacions de locals i vivendes.

Entre les assistències més rellevants, la caiguda d’un arbre a la població granadina de Cuesta de Gomerez va ocasionar ferides a tres persones, que van ser evacuades a un centre hospitalari, igual com a Moguer (Huelva), on un altre home va resultar ferit per un arbre caigut al camí de la Canorra i va ser traslladat a l’Hospital Juan Ramón Jiménez, a la capital de Huelva.

Diverses rutes de tren afectades per una interrupció a Utrera-Dos Hermanas (Sevilla)

Les condicions meteorològiques adverses han provocat la interrupció de la circulació ferroviària al tram Utrera - Dos Hermanas (Sevilla), fet que afecta els serveis de la C1 de Rodalies de Sevilla i els trens de mitjana i llarga distància que enllacen Cadis amb Sevilla, així com els serveis Regionals Sevilla-Osuna i Sevilla-Màlaga. Les imatges que circulen a les xarxes també donen mostra dels efectes de la borrasca a Cadis:

Malgrat les tasques que han dut a terme els tècnics d’Adif per a la recuperació del servei, no és possible circular en aquest trajecte per la situació derivada del temporal de vent i pluja que ha assolat la zona, ha informat l’operador aquest dilluns.

Per això, es recomana als viatgers realitzar el seu desplaçament mitjançant mitjans alternatius.

Notícies relacionades

Segons Renfe, també està interrompuda la circulació ferroviària de la línia Sevilla-Huelva al tram La Palma del Condado-Huelva, cosa que afecta trens de mitjana distància Sevilla-Huelva i Alvia Madrid-Huelva.

Renfe ha establert un servei alternatiu per carretera entre Huelva i La Palma del Condado per garantir el servei als viatgers.