Incidència

Paralitzats tots els trens d’alta velocitat entre Madrid i el País Valencià

Els tècnics d’Adif treballen per restablir la circulació, i s’ha desplegat un dispositiu a Chamartín per informar els viatgers de la situació

Paralitzats tots els trens d’alta velocitat entre Madrid i el País Valencià

INFORMACIÓN

2
Es llegeix en minuts

Dues incidències mantenen paralitzat el trànsit de trens d’alta velocitat de Madrid a Alacant i al País Valencià. L’aturada d’un tren per una avaria i una altra incidència en unes instal·lacions a Conca han provocat durant el matí d’aquest divendres retards en una desena de trens d’alta velocitat entre Madrid i el País Valencià.

Des d’Adif s’ha indicat que els tècnics treballaven en la reparació de la incidència per al restabliment de la circulació l’abans possible. A l’estació de Chamartín s’ha desplegat un dispositiu informatiu per comunicar als viatgers la situació en la LAV Madrid-Llevant.

La incidència principal és l’aturada d’un tren de l’operador Ouigo que, segons ha explicat la companyia a les seves xarxes socials, ha tingut una fallada en la infraestructura que ha deixat al tren sense tensió.

Per la seva banda, segons han detallat fonts de Renfe, a aquesta avaria s’hi ha unit una incidència a les instal·lacions de Monteagudo de las Salinas, a la província de Conca.

Com a conseqüència de les dues incidències, s’estan registrant retards als trens d’alta velocitat que enllacen Madrid amb el País Valencià i Múrcia.

En concret, s’han vist afectats, deu trens amb origen o destí de Renfe i Avlo. Els retards tenen una mitjana de 45 minuts, i van des dels 30 minuts fins als 80 minuts.

Renfe ha explicat que n’està informant els viatgers a bord i a través dels canals de comunicació i atenció al client habituals.

Segons fonts d’Adif, a les 11.56 h tren Llarga Distància 5093 Renfe Ave Alacant T. – Madrid Ch. queda aturat sense tensió a la via 1 de Monteagudo de las Salinas (Conca), per enganxada de pantògraf/catenària. Aquesta circumstància fa que no hi hagi circulació per les dues vies entre Monteagudo de las S. i Bifurcación Albacete, afectant la LAV Madrid-Llevant. 

Anteriorment, s’havien produït altres successos a la mateixa LAV. A les 8.20h incidència de desviacions a Monteagudo: un tren de Renfe Alacant-Ourense retrocedeix fins a la bifurcació d’Albacete per encaminar-se per l’altra via. 

Notícies relacionades

A les 8.47h falta de tensió a la catenària de la via 1 entre Monteagudo i la bifurcació d’Albacete. Un tren Ouigo València-Madrid queda aturat a Monteagudo esperant un altre tren procedent de Madrid per transbordar els viatgers. Mentrestant, es manté la circulació per la via 2 entre Monteagudo i Bif. Albacete. 

Les primeres anàlisis apunten que la causa de la falta de tensió ha sigut l’avaria de diversos ventalls de catenària, provocada pel retrocés del tren de Renfe.