Un motorista mor al xocar amb un senglar i ser arrossegat per un cotxe a Vilobí d’Onyar

Mossos

1
Es llegeix en minuts

Un motorista va morir ahir a la nit en un accident de trànsit al xocar amb un senglar a Vilobí d’Onyar (la Selva). A causa de l’impacte, el motorista va perdre el control del vehicle, va caure i va acabar atropellat per un cotxe que circulava en sentit contrari. La víctima mortal, A.V.R., tenia 35 anys i era veí d’aquest municipi.

L’accident es va produir cap a les 22.30 hores a l’altura del quilòmetre 13,1 de la GI-533 al seu pas per Vilobí. El punt del sinistre mortal és la recta de Can Terrer, abans d’arribar a la gasolinera BP, on es troba l’encreuament per anar cap al poble.

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit (ART) investiguen les causes del sinistre mortal. Havent passat ja unes hores, la investigació ha avançat i ara tot apunta que els fets van tenir la següent seqüència: un senglar va irrompre al mig de la GI-533 i en aquell moment, la moto va xocar contra l’animal. El motorista va perdre el control, va caure i va acabar atropellat per un cotxe que circulava en sentit contrari.

Arran dels fets es van mobilitzar tres patrulles dels Mossos d’Esquadra de Trànsit, el SEM i quatre dotacions dels Bombers. Els efectius d’emergències no van poder fer res per salvar la vida al motorista. El SEM també va activar l’equip de suport psicològic.

Notícies relacionades

Amb aquest ja són onze els motoristes que han perdut la vida en un accident de trànsit a les comarques de Girona des de començament d’any en vies interurbanes. Això representa més de la meitat de les víctimes mortals d’accidents en carreteres, que ja s’eleven a 20 des de començament del 2023.

Els motoristes són un col·lectiu vulnerable i al qual s’està presentant especial atenció l’últim any arran de la creixent mortalitat i sinistralitat per part de la policia i autoritats del Trànsit. Amb aquesta víctima, són 114 les persones que han mort en accidents de trànsit aquest any a la xarxa viària interurbana de Catalunya, 37 d’elles motoristes, segons el Servei Català de Trànsit.