A Cervera (Lleida)

Denuncien la Generalitat i un institut per abusos a un menor per part de dos companys

La DGAIA va decidir al juliol ingressar el nen en un centre de menors, sense haver investigat, pel que sembla, les agressions sofertes des del gener

Un terç de les cirurgianes britàniques diuen haver sigut agredides sexualment per col·legues

Detingut a Barcelona un home per violar una sensesostre a Girona

Denuncien la Generalitat i un institut per abusos a un menor per part de dos companys
2
Es llegeix en minuts
EFE

Els pares d’un menor de 15 anys que va patir presumptament una agressió sexual per dos companys d’institut a Cervera (Lleida) han presentat una denúncia contra la Generalitat per no investigar aquest delicte i retirar la custòdia posteriorment del menor per motius no fonamentats.

Segons ha explicat a Efe l’advocat de la família, José Antonio Sires, del bufet sevillà Sires Abogados, la denúncia es fonamenta per la decisió de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) del 25 de juliol, quan va emetre una resolució en la qual va ordenar la retirada del menor i el seu ingrés en un centre de menors, sense haver investigat, pel que sembla, els abusos comesos des del 24 de gener.

Sembla que els fets es van produir com a culminació a un cas continuat d’assetjament escolar presumptament per part de dos alumnes que cursaven tercer de l’ESO, i els abusos van tenir lloc presumptament en una aula d’un institut d’aquesta localitat catalana.

Els pares van denunciar davant els Mossos que diversos alumnes havien fet tocaments al seu fill, per la qual cosa es van obrir diligències i el cas es va traslladar a la Fiscalia de Menors de Lleida, i es va indicar en la denúncia que el menor va ser acorralat contra una finestra, despullat contra la seva voluntat i va ser víctima de tocaments.

La situació va provocar que el menor no anés a classe durant dues setmanes, però al tornar es va repetir la situació d’assetjament, que no va cessar després del canvi de classe dels agressors, i per això els pares van decidir traslladar d’institut el seu fill.

Malgrat estar en un altre institut, un d’ells el seguia i la mare havia d’acompanyar el seu fill per por que l’agredissin i va arribar a presentar una denúncia davant la policia local, ja que «fins i tot anava a la porta de casa seva, on la mare va fer fotografies del menor rondant per la zona», tot i que, al fer-ho públic, Educació ho va denunciar a Infància per desemparament per una suposada «sobreprotecció» i se li va retirar la tutela.

Després de l’estudi dels antecedents i de la documentació que obra en l’expedient administratiu de la DGAIA, s’ha presentat una querella criminal, ja que aquestes conductes «no es poden considerar impunes i molt menys acceptables en un centre de menors on hi ha nens tutelats per l’Administració pública».

De la mateixa manera, se sol·licita a la Fiscalia de Menors que intervingui per determinar la situació del menor al centre on es troba, així com una responsabilitat civil i pels danys morals causats.

Notícies relacionades

En vista de totes les proves presentades, «queda acreditat que la situació de vulnerabilitat del menor mai ha existit, i és l’assetjament escolar sofert al llarg dels anys l’únic que ha patit el menor i no l’existència de risc en l’àmbit familiar».

Sires Abogados ha presentat un recurs d’oposició a l’acord de desemparament provisional mitjançant demanda al jutjat de família, així com una querella criminal per un presumpte delicte d’omissió de perseguir delictes d’assetjament i agressió sexual, contra el centre educatiu i contra l’inspector de zona del mateix institut.