El mosso que va violar una dona amb discapacitat a Manresa va fingir que li donaria feina de massatgista

Mossos d'Esquadra

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’agent dels Mossos d’Esquadra arrestat l’11 d’agost per violar una dona amb discapacitat li va fer creure que, a més de policia, també treballava de massatgista i que li podria aconseguir un lloc en un centre de massatges. Segons les fonts consultades, el funcionari, que es troba en presó preventiva per aquests fets, fins i tot va crear un grup de Whatsapp amb la víctima en què simulava que hi havia altres persones per convèncer-la que acceptés les peticions de caràcter sexual que li va fer durant mesos. 

El policia investigat és un agent de Manresa adscrit a la unitat territorial de la policia científica de la Regió Policial de les Comarques Centrals. Té uns 55 anys, uns 30 anys més que la víctima, que pertany al seu entorn més pròxim. L’agent gaudia de la confiança d’aquest entorn gràcies, en part, a la seva condició de policia, que va fer encara més senzill que ningú sospités del seu acostament amb la víctima, que presenta una discapacitat intel·lectual que ronda el 50%

La mentida

Segons les fonts consultades per aquest diari, l’agent va entabanar la jove fent-li creure que, a més de policia, també era massatgista i que la podria ajudar a aconseguir una feina en un centre de massatges. Per completar la mentida, va crear un grup de whatsapp en què suposadament també hi havia la propietària d’un centre de massatges i una alumna que havia aconseguit un lloc en aquesta empresa gràcies a la formació del policia. 

Era una ficció: en aquest grup de Whatsapp només hi havia la víctima i el policia, que fent-se passar per aquests dos personatges inventats parlava amb la jove i la convencia perquè obeís. La presumpta alumna, per exemple, li deia en el grup de whatsapp a la víctima que ella havia seguit els passos indicats pel policia i que d’aquesta manera havia aconseguit aquest lloc de treball. Aquests consells eren confirmats per la presumpta propietària. D’aquesta manera, la víctima creia que estava realment amb altres persones que l’animaven a accedir al que li demanés el policia per obtenir la feina de massatgista.

La denúncia

La família de la jove, atesa la seva discapacitat intel·lectual, va revisar el telèfon a principis d’agost a l’observar comportaments que van cridar la seva atenció. Així van descobrir el grup de Whatsapp, en què hi havia converses de contingut sexual explícit, i van avisar els Mossos d’Esquadra. 

El cas de seguida va ser absorbit per la Divisió d’Assumptes Interns (DAI) de la policia catalana perquè el sospitós era un agent del cos policial. L’agent va ser detingut al cap de pocs dies, i va passar a disposició del jutjat de Manresa el 13 agost. El jutge va ordenar l’ingrés a presó preventiva del funcionari de la científica de Manresa i també va decretar la prohibició d’establir qualsevol mena de comunicació amb la víctima.

Notícies relacionades

Segons les fonts consultades, la víctima no era conscient de la gravetat de l’esdevingut perquè s’havia cregut les mentides del policia. La causa s’investiga per un delicte d’agressió sexual continuada: els fets es van allargar durant mesos. 

Segon cas en poc temps

La Divisió d’Assumptes Interns també va arrestar l’abril del present any un altre agent dels Mossos de l’Hospitalet de Llobregat per fer tocaments a una altra dona discapacitada. Aquest primer policia, autor d’un delicte de menor gravetat penal que el de Manresa, es troba actualment en llibertat amb càrrecs per aquests fets tot i que també ha sigut apartat de les seves funcions per part de la Conselleria d’Interior