Entre les 10 i les 13 hores

«Quin ensurt»: reaccions a l’assaig de l’alarma d’emergències als mòbils a Barcelona

«Quin ensurt»: reaccions a l’assaig de l’alarma d’emergències als mòbils a Barcelona
«Quin ensurt»: reaccions a l’assaig de l’alarma d’emergències als mòbils a Barcelona

/

1
Es llegeix en minuts
Marina Tovar

«Quin ensurt», comentava amb humor una usuària de la zona nord de l’àrea de Barcelona que a les 10 del matí ha rebutla primera de les alertes d’emergènciesque forma part del’assaig general que Protecció Civil ha fet aquest dijous.

Durant els minuts següents a la recepció del primer avís –que ha arribat a les zones de Badalona, Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet–, la xarxa social X, antic Twitter, s’ha convertit en una prova d’assajos en què els usuaris han escrit les primeres reaccions i incidències.

Incidències

En general –segons els comentaris rebuts en el Timeline de la xarxa social–, les alertes han arribat bé, tot i que alguns usuaris asseguren que han rebut l’avís sense so, a d’altres no els ha arribat (es desconeix si per no tenir el telèfon configurat) i hi ha també qui l’han rebut sent a Barcelona, en una zona pròxima a la de l’assaig.

Notícies relacionades

Durant tot el matí, uns cinc milions de persones rebran entre les 10.00 i les 13.00 hores un missatge als seus mòbils avisant-los del simulacre. És la primera vegada que aquesta prova es fa a l’àrea de Barcelona –abans s’havia fet a Lleida, Tarragona i Girona– i és la que té més abast quant a població susceptible de rebre l’avís en cas d’emergència greu.

Per a un millor seguiment i valoració, l’enviament es realitzarà per sectors geogràfics en diferents hores al llarg del matí. A les deu del matí s’enviarà el missatge d’alerta als mòbils al Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet; a les onze a Barcelona; a les dotze del migdia al Vallès Occidental; i a la una al Baix Llobregat i a l’Hospitalet de Llobregat.