Aquest dijous

¿Com funcionarà l’alarma a mòbils de Protecció Civil a Barcelona? El conseller Elena t’ho explica

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dijous, Protecció Civil assajarà el sistema d’alarmes a telèfons mòbils a l’àrea de Barcelona. El missatge el rebran uns cinc milions de persones. Per evitar ensurts –el so de l’alarma és estrident– i, sobretot, perquè el missatge arribi al 100% del potencial de població, des del Govern han posat tots els esforços per explicar com preparar els mòbils per assegurar que es rep l’avís i detallar en què consistirà aquesta prova.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha utilitzat el seu propi compte d’Instagram per explicar gràficament i de manera senzilla com serà aquest assaig d’emergència.

El vídeo, que en poques hores ha rebut més de 20.0000 visualitzacions i s’ha viralitzat, incorpora subtítols i elements gràfics. En aquest, Elena, en mànigues de camisa i en un to molt didàctic i clar, comença mostrant el so que rebran totes les persones que aquest dijous siguin a l’àrea de Barcelona i explica que serà perquè en aquesta zona, que inclou a més de la ciutat de Barcelona, les comarques del Barcelonès, el Maresme, el Vallès Occidental i l’Oriental, Protecció Civil farà aquest dijous un simulacre del sistema d’avisos a través del mòbil.

Elena detalla l’horari dels avisos: a les deu del matí s’enviarà el missatge d’alerta als mòbils al Vallès Oriental, el Maresme, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet; a les onze a Barcelona; a les dotze del migdia al Vallès Occidental; i a la una al Baix Llobregat i a l’Hospitalet de Llobregat.

Notícies relacionades

«A la pantalla apareixerà un avís que informa que es tracta d’un simulacre. No truqueu al 112. Es tracta només d’un simulacre per provar el sistema», explica Elena. Al final, continua, els usuaris rebran una enquesta. «Si podeu, si teniu temps, ens aniria molt bé que la contestéssiu per saber com ha anat la prova», demana el conseller, que defensa que «és un sistema molt útil per a situacions d’emergència». I recorda la ‘cita’: «dijous de deu del matí a una del migdia a l’àrea metropolitana de Barcelona».

Acaba convidant tots els usuaris amb compte a Instagram que comparteixin el vídeo perquè arribi al màxim nombre de persones. I els usuaris ho estan fent d’una manera que ha sorprès fins i tot el Departament d’Interior, que el distribuirà aquest dimecres també a Twitter.