Així sonarà al mòbil l’alerta de Protecció Civil a l’àrea de Barcelona

ACN

1
Es llegeix en minuts

Protecció Civil farà una prova del sistema d’alerta a tots els mòbils que es trobin a l’àrea de Barcelona aquest dijous 14 de setembre. Serà la primera que es fa a l’àrea de Barcelona i és la que té més abast quant a població susceptible de rebre el missatge en cas d’emergència greu, gairebé 5 milions de persones.

Per a un millor seguiment i valoració, l’enviament es realitzarà per sectors geogràfics en diferents hores al llarg del matí. A les deu del matí s’enviarà el missatge d’alerta als mòbils al Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet; a les onze a Barcelona; a les dotze del migdia al Vallès Occidental; i a la una al Baix Llobregat i a l’Hospitalet de Llobregat.

Tots els mòbils que siguin en aquestes zones, tot i que siguin persones que estiguin de passada per carretera o ferrocarril com poden ser transportistes o turistes, rebran l’avís, que anirà acompanyat d’un estrident soroll. Així sonarà al mòbil l’alerta.

Notícies relacionades

L’alerta vindrà acompanyada d’un SMS. Concretament, el missatge que rebran serà el següent: ‘Prova d’alerta de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. No truquis al 112, és una prova. En una emergència real rebries instruccions per protegir-te’. Aquest missatge s’enviarà en català, castellà i anglès.

Protecció Civil recorda que una vegada la ciutadania rebi el missatge l’ha de llegir i, com indicarà el text, no trucar al 112, ja que és una prova.