Violència sexual

La jutge no veu violència i deixa en llibertat l’home que va tocar el cul en directe a una reportera

La fiscalia havia demanat al jutge una ordre d’allunyament de 300 metres i la prohibició de comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà

Una reportera de Cuatro, agredida sexualment en ple directe: «Isa, ¿t’acaba de tocar el cul?»

¿Qui és Isa Balado, la reportera de ‘En boca de todos’ que va patir una agressió sexual en ple directe?

La jutge no veu violència i deixa en llibertat l’home que va tocar el cul en directe a una reportera
1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La titular del Jutjat d’Instrucció número 54 de Madrid, en funció de guàrdia de detinguts aquest dimecres, ha deixat en llibertat l’home detingut aquest dimarts després de tocar el cul a una reportera de Cuatro en ple directe, al no apreciar l’existència de violència, va informar el Tribunal Superior de Justícia de Madrid. La Fiscalia de Madrid havia sol·licitat que es dictés una ordre d’allunyament de 300 metres i la prohibició de comunicar-se per qualsevol mitjà amb la víctima de l’agressió, assenyalen fonts fiscals.

El subjecte va ser detingut pel que pot constituir una agressió sexual a Isabel Balado mentre es trobava en directe en el programa televisiu ‘En boca de todos’. Després de la detenció, l’assumpte ha passat a ser competència d’un jutjat d’instrucció de Madrid, que és el que podria adoptar les mesures cautelars sol·licitades per la Fiscalia

La reportera estava fent un reportatge en directe quan un home que passava pel carrer li ha tocat el cul. Immediatament, la periodista l’ha parat i ha intentat continuar cobrint la informació, però des del plató, el periodista Nacho Abad l’hi ha impedit per parlar de l’ocorregut. «Perdona que t’interrompi, Isa, ¿però t’acaba de tocar el cul?», li va dir Abad des del plató. Ella, visiblement incòmoda i violentada, respon que sí. «És que no ho puc entendre», replica irat el presentador. «¿Em poses aquest tio tonto al davant, sisplau?», li demana la seva companya.

Notícies relacionades

En aquell moment, Isa Balado confronta el seu agressor: «Per molt que ens vulguis preguntar de quin programa som, ¿de veritat m’has de tocar el cul?», li pregunta. «Estic fent un directe i estic treballant», li etziba a l’home.

No van trigar a aparèixer reaccions a les xarxes socials en solidaritat amb la periodista de Cuatro. Des de la ministra d’Igualtat Irene Montero a la regidora de Més Madrid Rita Maestre als mateixos companys d’Isabel Balado a Mediaset. «Fa no tant una cosa així hauria passat per una cosa anecdòtica o «res greu». «Avui el sentit comú ens diu que aquests comportaments són intolerables. Aquest canvi es diu feminisme», ha dit Rita Maestre.