Successos

Una violació múltiple perpetrada a Blanes arriba a judici 12 anys després

El acusado de la violación múltiple en Blanes, durante el juicio.

El acusado de la violación múltiple en Blanes, durante el juicio.

2
Es llegeix en minuts

La secció tercera de l’Audiència de Girona ha reprès l’activitat judicial després de l’aturada d’estiu amb un cas d’agressió sexual múltiple perpetrada a Blanes el 2011. Per aquests fets només es va poder identificar un dels quatre presumptes agressors, que és qui s’asseu al banc dels acusats i s’enfronta a 56 anys de presó per quatre delictes d’agressió sexual, un delicte de robatori amb violència i un delicte de cooperador necessari de tres dels delictes d’agressió sexual.

Els fets van tenir lloc el 23 de desembre del 2011. Segons ha declarat la víctima, aquell dia va ser amb un grup de persones a un bar de Blanes, i allà va veure el processat i hi va interactuar perquè aquest li va demanar tabac. Malgrat la negativa d’ella a donar-n’hi, ell va intentar treure-li un cigarret. Una estona després, la víctima va tornar a topar pel carrer amb el mateix home, que anava acompanyat d’un altre individu. «Em van preguntar què feia i on anava, i vaig saber que em farien alguna cosa», ha dit.

Violació múltiple

Violació múltipleLlavors la van forçar a entrar en un cotxe, on hi havia dos homes més, i van conduir durant una estona, fins que van aturar el vehicle de nou per agredir sexualment la víctima. Segons la seva versió, la van violar dos dels quatre homes, tot i que un tercer també ho va intentar. També li van robar joies que portava a sobre i les seves pertinences. «Van aconseguir el que volien, i sort que em van deixar amb vida», va assegurar la dona durant una llarga declaració.

Després de l’agressió la van deixar al voral d’un camí i va demanar ajuda a una dona que la va portar a l’hospital. L’acusat ha negat els fets, indicant que aquell dia era amb un amic a Tordera. També ha manifestat que no coneixia de res la víctima.

Versions contraposades

La víctima va identificar l’acusat, que seria el que va tenir el primer contacte amb ella al bar, a través d’un reconeixement fotogràfic. Després de veure diverses fotos va reconèixer «amb total seguretat» el processat. Per això, la fiscal del cas remarca que no hi ha dubte de l’autoria de l’acusat. A més, va posar en relleu els informes mèdics que es van fer a la víctima el dia de l’agressió, en què es van objectivar lesions físiques i vaginals. La metge que va fer l’informe forense ha explicat que les lesions són compatibles amb una relació sexual.

Notícies relacionades

Tanmateix, la defensa representada per l’advocada Natàlia Frigola ha recordat que la víctima va declarar als Mossos d’Esquadra fins a tres vegades perquè al principi el seu relat no era «congruent» i els agents necessitaven més informació.

En aquest sentit, segons Frigola, durant tot el procés d’instrucció han aparegut «múltiples contradiccions» a què s’ha de sumar el fet que els exàmens de l’ADN no van mostrar compatibilitat amb l’acusat. D’altra banda, també ha posat de manifest que la causa s’ha allargat injustificadament durant més d’una dècada, amb períodes de paràlisis que van arribar a ser de cinc anys. Per això, en cas de condemna, demana que es reconegui al processat un atenuant molt qualificat de dilacions indegudes.