En directe

El tocament de cul a una reportera desperta una nova onada de rebuig de les agressions sexuals

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ‘S’ha acabat’ ha ressorgit aquest dimarts a les xarxes socials per denunciar, criticar i sancionar el tocament de cul que un vianant ha fet a una reportera en ple directe. La periodista Isa Balado estava explicant, per al programa ‘En boca de todos’, de Cuatro, l’intent d’atracament en una botiga quan un home li ha tocat el cul i li ha preguntat de quin canal era.

Balado ha ignorat el vianant però el presentador, Nacho Abad, l’ha interromput i li ha preguntat: «Perdona, ¿t’acaba de tocar el cul?», a la qual cosa ella, visiblement incòmoda, ha respost que sí i, a continuació, s’ha confrontat amb el seu agressor. «Per molt que ens vulguis preguntar de quin programa som, ¿de veritat que m’has de tocar el cul?», li ha etzibat.

L’agressor ha sigut detingut per la Policia Nacional i el seu gest, davant de les càmeres, ha destapat una nova onada de rebuig de les agressions sexuals, pocs dies després del naixement del lema ‘S’ha acabat’ destinat a recolzar a Jenni Hermoso i a mostrar el cansament social davant els comportaments masclistes en el futbol.

Per exemple, la ministra en funcions d’Igualtat, Irene Montero, ha relacionat les dues situacions a les xarxes socials i ha recordat que «els tocaments no consentits són violències sexuals».

Notícies relacionades

Per la seva banda, Rita Maestre, portaveu de Més Madrid a l’Ajuntament de Madrid, ha assenyalat que «fa no tant una cosa així hauria passat per una cosa anecdòtica o gens greu». "El cambio se llama feminismo".

I fora de l’àmbit de la política, han sigut molts els ciutadans que han mostrat el seu rebuig de les agressions sexuals i, el dia en què el Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) ha utilitzat la llei ‘sí és sí’ per rebaixar un any la pena a un dels condemnats per l’agressió de ‘La manada’ de Pamplona, han recordat que gràcies a la norma agressions de menys envergadura, com un tocament o el petó no consentit de Luis Rubiales a Jenni Hermoso, són igual d’intolerables.