La calor sufocant empitjora: tot Catalunya és en avís per temperatures pròximes als 40 graus
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha posat tot el territori català en avís de calor intensa a partir d’aquest dissabte i fins dimecres que ve, després que aquest divendres es registressin temperatures màximes d’entre 30 i 35° en general. A més, els termòmetres es van enfilar als 38 graus al Prepirineu i parts del Pirineu, mentre que va vorejar els 39 a Lleida. Avui podran assolir els 40° a les comarques de Lleida i l’Ebre.

La franja més problemàtica serà la que va des d’avui al migdia fins a les 18.00 hores de diumenge. Com a evidència de la quarta onada de calor que patirà Espanya aquest estiu –la primera a Catalunya malgrat les altes temperatures registrades en les últimes setmanes– l’alerta moderada (groga) tenyeix totes les comarques del territori. Així mateix, algunes estan en risc molt alt (taronja).

Les temperatures màximes de divendres es van registrar a la província de Lleida, concretament a Castellnou de Seana: (38,7°), a Tremp (38,3°) i a l’estació meteorològica de la Femosa, a prop de la capital del Segrià (38,2 graus).

Nits sense treva

Nits sense trevaLes altes temperatures tampoc donaran treva de nit, on les mínimes es mantindran a prop dels 25 graus. El Meteocat ha avisat que, durant les matinades d’aquest dissabte i diumenge, diferents comarques del litoral estaran en avís per calor nocturna.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Barcelona està vivint un dels estius amb més calor nocturna. Una anàlisi realitzada per EL PERIÓDICO apunta que una de cada tres nits han sigut tòrrides (de més de 25°) a la capital catalana.

Més calor a partir de dilluns

Els pitjors dies arribaran la setmana que ve, segons la previsió meteorològica. Concretament dilluns, dimarts i dimecres. Si fos així, Catalunya viuria la primera onada de calor oficial de l’estiu a Catalunya, ja que perquè es doni aquest fenomen, s’han de superar els valors extrems de temperatures durant tres dies seguits.