Operació policial

12 detinguts al desmantellar quatre ‘pisos-búnquer’ que venien droga les 24 hores a la Zona Franca

12 detinguts al desmantellar quatre ‘pisos-búnquer’ que venien droga les 24 hores a la Zona Franca

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat quatre ‘pisos-búnquer’ que funcionaven com a «supermercats de droga oberts les 24 hores» a la Zona Franca de Barcelona i han detingut 12 persones que els regentaven. Els arrestats són tots homes d’entre 30 i 60 anys i estan acusats de delictes de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal.

Segons informen en un comunicat, els pisos tenien tota mena de mesures de seguretat per impedir robatoris i evitar la intervenció policial: forges crematòries per desfer-se de la droga i els diners, portes blindades amb planxes d’acer, triple i doble porta d’accés, finestres amb ferros creuats d’acer i planxa i sistemes de videovigilància.

La investigació dels Mossos d’Esquadra es va fer en quatre fases, i es van portar a terme entrades i indagacions als diferents immobles els dies 12, 17 i 20 de juliol, i el 9 d’agost.

Intervenció de drogues

El balanç del dispositiu, a més dels 12 detinguts, inclou cinc entrades i indagacions, quatre al districte de Sant-Montjuïc i una a Sant Martí, i la intervenció de 2.000 euros, cocaïna, haixix, crac, estris de pesatge i quatre forges per fondre metall per desfer-se de droga i diners.

Segons els Mossos, el grup no només venia cocaïna a escala local, sinó que també incloïa persones de tota la ciutat de Barcelona i de l’àrea metropolitana.

Barcelona i àrea metropolitana

Notícies relacionades

La investigació policial que ha permès el desmantellament dels ‘pisos-búnquer’ es va iniciar arran de les queixes dels veïns. Els detinguts, que s’encarregaven tant de la venda de la droga com de la seguretat interior i exterior, també indicaven als «clients» les vies de sortida per eludir la vigilància policial i controlar alhora els moviments de la policia per dificultar la seva intervenció.

Els ‘pisos-búnquer’ desmantellats es trobaven als voltants d’una de les places de Zona Franca i, a més de proveir de droga els toxicòmans de l’entorn, també subministraven, especialment cocaïna, a consumidors de la resta de Barcelona i l’àrea metropolitana.