Successos

Tensió i arrestos a Londres per un crida multitudinària a TikTok per saquejar una botiga esportiva

La policia ha detingut almenys nou joves, alguns, adolescents

Alcohòlic, epilèptic i esguerrat: l’última teoria, per ara, sobre Jack l’Esbudellador

Tensió i arrestos a Londres per un crida multitudinària a TikTok per saquejar una botiga esportiva

Reuters

2
Es llegeix en minuts
Lucas Font
Lucas Font

Corresponsal.

ver +

La policia metropolitana de Londresha detingut almenys nou persones per l’intent de saqueig d’una botiga esportiva a Oxford Street, el carrer comercial més freqüentat d’Europa. Van ser més d’una trentena els joves que es van congregar aquest dimecres al centre de la capital britànica, en una convocatòria feta a través de la xarxa social Snapchat i difosa després a TikTok, amb l’objectiu de saquejar el comerç JD Sports, tot i que la gran presència policial a la zona va frustrar els plans dels joves. En alguns vídeos publicats en xarxes socials es pot veure els agents dispersant la multitud amb porres i material de protecció. 

«No podem permetre que el tipus d’anarquia que es veu en algunes ciutats nord-americanes arribi als carrers del Regne Unit», ha dit la ministra de l’Interior, Suella Braverman, en un missatge publicat en les xarxes socials. «La policia té tot el meu suport per fer el que sigui necessari per garantir l’ordre públic. Els responsables han de ser perseguits i tancats. No espero menys de la policia metropolitana i he sol·licitat un informe complet de l’incident», ha afegit. Alguns comerços de la zona van tancar les seves portes de manera preventiva durant els incidents.

«No porteu armes»

Notícies relacionades

Els missatges publicats en les xarxes informaven del lloc i de l’hora de la convocatòria i fins i tot donaven instruccions sobre el tipus de vestimenta que s’havia de portar. «No hi aneu si no podeu córrer. No porteu armes», deia un d’ells. Una cosa que va posar en alerta les autoritats poc abans dels disturbis i que va permetre reforçar el desplegament policial per evitar més conseqüències. L’alcalde de Londres, Sadiq Khan, també va alertar la població en un comunicat. «La policia creu que algunes persones poden tenir la temptació d’anar al centre de Londres a causa de l’anunci a TikTok. Recomano a qualsevol que l’hagi vist que no vagi a Oxford Street, no us deixeu arrossegar a una zona que podria ser d’alta criminalitat».

Als detinguts se’ls atribueixen delictes contra l’ordre públic, possessió d’objectes per efectuar robatoris i atemptat contra l’autoritat. Almenys dues persones han sigut detingudes al comtat d’Essex, als afores de Londres, acusades de conspirar per cometre un robatori. La majoria de les persones que apareixen en les imatges publicades en les xarxes són joves de poca edat, alguns d’ells, adolescents. Aquesta no és la primera vegada que es fan convocatòries d’aquest tipus: l’estiu passat també va ser l’objectiu dels joves una botiga de llaminadures, ubicada al mateix carrer.