Successos

Detinguda una cuidadora per robar i vendre joies d’una dona nonagenària a Girona

Segons els Mossos, la dona va portar peces per valor de 1.730 euros a un negoci de compravenda d’or

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut una cuidadora per robar i vendre joies d’una dona nonagenària a Girona. La policia va descobrir que la dona havia portat joies per valor de 1.730 euros a un establiment de compravenda d’or de la ciutat. L’arrestada té 29 anys i se l’acusa d’un delicte de furt. De moment, la investigació continua oberta per esbrinar l’origen de la resta de joies i no es descarta que la mateixa detinguda estigui relacionada amb altres fets delictius.

Els fets arrenquen l’1 d’agost, quan, durant la introducció de les dades dels contractes de compravenda i empenyorament dels comerços de Girona en la base de dades policials, una agent es va adonar que hi havia quatre contractes d’aquest tipus en un negoci de la població a nom de la mateixa venedora, entre els dies 17 i 20 de juliol.

Joies reconegudes

Aquestes joies, indica la policia, tenien la particularitat que presentaven el mateix nom inscrit en tres peces i no coincidia amb el de la venedora.

Aquest fet va alertar l’agent, que ràpidament va informar la Policia de Proximitat perquè fes gestions amb l’establiment. Gràcies a una investigació, els Mossos van poder saber que la venedora cuidava una àvia al centre de la mateixa ciutat. Els Mossos van esbrinar la direcció exacta i van contactar amb els fills de la nonagenària, que els van informar que últimament trobaven a faltar joies i diners. Els agents van mostrar les fotografies de les joies i els fills les van reconèixer.

Sense antecedents

L’establiment de compravenda, per la seva banda, va facilitar als agents fins a quatre contractes de compra de joies amb la mateixa dona per valor de fins a 1.730 euros.

Notícies relacionades

La investigació dels Mossos es manté oberta per esbrinar l’origen de la resta de joies que no eren de la nonagenària. No descarten que la detinguda pugui estar relacionada amb altres fets delictius.

La detinguda, sense antecedents, haurà de comparèixer davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona quan sigui requerida.