Un avi mor ofegat a la platja a Vilanova i la Geltrú (Barcelona)
1
Es llegeix en minuts

Un home de 80 anys ha mort ofegat aquest dijous mentre es banyava a la platja de Sant Gervasi de Vilanova i la Geltrú (Barcelona), i és la 14a víctima mortal ofegada aquest estiu. Els serveis d’emergències han rebut a les 12.20 diverses trucades de banyistes que alertaven que hi havia un home flotant a l’aigua, ha explicat Protecció Civil de la Generalitat en un comunicat.

En aquell moment hi havia bandera verda i servei de socorrisme, que ha fet maniobres de reanimació fins que ha arribat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que tampoc ha aconseguit reanimar l’home.

Un any negre

Notícies relacionades

Segons Protecció Civil, la d’avui és la víctima mortal número 14 en el període de campanya estival (del 15 de juny al 15 de setembre). L’any passat, a 20 de juliol, s’havien ofegat mortalment 9 persones a les platges catalanes.

Les causes més habituals d’aquests accidents solen ser el fort onatge i les imprudències. En altres casos, de vegades banyar-se al mar coincideix amb una parada cardíaca que causa la mort a la víctima o que produeix que s’ofegui.

Temes:

Calor Ofegats