Jornada nefasta

Tres persones moren ofegades en un dia a les platges catalanes

Mor ofegat un home de 55 anys en una platja de Roses (Girona)

Aquests són els municipis on ha fet més calor aquest dissabte

Tres persones moren ofegades en un dia a les platges catalanes

JOAN REVILLAS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dia nefast a les platges catalanes. Aquest dissabte han mort ofegades tres persones, dues a Girona i una altra a Tarragona. L’última ha sigut aquesta tarda a Castelló d’Empúries (Alt Empordà), quan ha mort un home de 60 anys a la Rubina. Des de Protecció Civil de la Generalitat han demanat que s’extremin les mesures de precaució ja que l’onada de calor que es preveu per als pròxims dies farà augmentar l’afluència de banyistes al litoral.

L’última víctima és un banyista de nacionalitat cubana. Els socorristes de la platja de Castelló d’Empúries han avisat a les 18.46 hores i, malgrat que el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha mobilitzat una ambulància i un helicòpter per a les maniobres de reanimació cardiorespiratòria, no han pogut salvar-li la vida.

Bandera groga a Tarragona

Poc abans, a les 16.12 hores, s’havia rebut un avís similar en el Miracle de Tarragona, amb el mateix final fatal. Un altre home moria en aquesta platja, en la qual onejava la bandera groga, i es convertia en la segona víctima mortal del dia, segons la Generalitat.

Les morts s’han produït en una jornada en què oneja la bandera vermella que prohibeix el bany a 25 platges catalanes i la bandera groga, que recomana precaució, en 156 més, com a conseqüència de la mala mar que es registra aquest dissabte en el litoral.

La víctima de Tarragona era un home de 32 anys i nacionalitat índia, que s’ha ofegat mentre es banyava en un tram de la platja que compta amb servei de socorrisme i en què hi havia bandera groga. El socorrista ha tret de l’aigua l’home, que ha estat a la sorra mentre li realitzaven maniobres de reanimació fins a l’arribada del SEM. No obstant, les maniobres de tots finalment han sigut infructuoses.

A Roses també

Notícies relacionades

Amb les tres víctimes del dia ja són 10 les persones ofegades des de l’inici de la temporada de bany estival, el 15 de juny. Al matí, un altre home de 55 anys havia mort a la platja del Salatar, a Roses (Alt Empordà, Girona)

Protecció Civil ha reiterat la necessitat d’extremar la precaució a les platges i piscines i tenir present sempre les condicions físiques pròpies i evitar sobreesforços per no tenir dificultats per sortir de l’aigua.