Campanya #Afavor
El Govern vol «implicar els joves» en la cooperació al desenvolupament
El Govern es proposa destinar el 0,7% del PIB a la cooperació internacional el 2030
El 75% dels catalans vol que el Govern destini més recursos a la cooperació internacional
El Govern ha posat en marxa aquest dilluns la campanya #AFavor, que busca «implicar els joves» en la cooperació al desenvolupament. Després de constatar que els joves catalans veuen «bastant o molt important» destinar recursos a aquestes polítiques, però desconeixen exactament en què consisteixen, l’Executiu ha posat en marxa aquesta iniciativa de «sensibilització» tenint en compte «la ignorància i la por que vol sembrar l’extrema dreta i els feixismes, que en el dia d’avui s’acosten al poder», en paraules de la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, que ha insistit que l’ajuda al desenvolupament «fa més falta que mai» ara que hi ha qui «intenta sembrar por i instar actituds negacionistes, xenòfobes, racistes i intolerants».
«La cultura de la cooperació és necessària per a la cohesió social i els principis democràtics», ha remarcat en l’acte de presentació de la campanya que pretén «explicar més la cooperació» que fa Catalunya. Aquesta política és una de les grans apostes de la conselleria que dirigeix Serret. De fet, la partida de cooperació va ser la que més va augmentar en els pressupostos del 2023, i va passar de 35 milions d’euros a 45 milions d’euros.
A més, el Departament ha anunciat un nou mètode per arribar a l’objectiu de dedicar el 0,7% del PIB català a cooperació el 2030. Actualment es troba entorn del 0,2%, segons el Govern.
84,2%, a favor d’ajudar països pobres
Una enquesta elaborada per Sigmados i encarregada per la conselleria indica que el 84,2% de la població veu important destinar recursos a contribuir al desenvolupament de països empobrits i el 68,9% creu que aquestes accions milloren la vida de les persones en aquests països, una xifra que suposa un increment de 25 punts respecte a l’última enquesta realitzada el 2009.
Amb 1.600 entrevistes a residents a Catalunya, l’enquesta publicada al març apunta que les desigualtats i la pobresa i els conflictes armats i la violència són les principals preocupacions de la població, per davant de qüestions com la degradació del medi ambient o la crisi alimentària. Per fer front als reptes globals, el 55,6% dels enquestats creu que la resposta ha de ser tant local com global, mentre que el 31,4% defensa que ha de ser només global i l’11,9% només local.
L’enquesta també mostra que la població desconeix què és exactament la cooperació al desenvolupament. Més d’un 70% dels enquestats diu no saber-ho, mentre que el 38,5% mai ha sentit a parlar-ne. A més, un 42% dels ciutadans reconeix no estar informats sobre el que passa als països empobrits i el 47,3% reconeix no haver sentit mai parlar sobre l’objectiu del 0,7%.
-
Ofert per
- LA SITUACIÓ DE LA XARXA DE RODALIES Adif retarda el tall previst a l’R3 per no coincidir amb el de Tarragona
- La carrera a la Casa Blanca Jo voto Trump
- Tennis Nadal reapareix en una exhibició supermilionària a l’Aràbia Saudita
- CRÍTICA Una impostora en la tragèdia del Bataclan
- El Sail Team BCN competirà en la pròxima edició de la Copa Amèrica
- Desmantellat un fumador de crac en un narcolocal de Ciutat Vella
- L’Hospitalet desincentivarà el consum de begudes energètiques
- BComú votarà ‘sí’ en el primer tràmit de les ordenances fiscals
- Barcelona comprarà el bloc venut en la subhasta del Clínic