Revetlla

Més de 335.700 vehicles han sortit ja de Barcelona per Sant Joan

Més de 335.700 vehicles han sortit ja de Barcelona per Sant Joan

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
ACN

Un total de 335.774 vehicles han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona des de divendres a les tres de la tarda fins avui dissabte a les dotze del migdia, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Són el 73% dels 460.000 de previstos entre les 15 h d’ahir i les 15 h d’avui.

Amb motiu de l’operació sortida d’aquest cap de setmana de Sant Joan, s’ha habilitat per primera vegada un carril addicional a la part nord de l’AP-7, entre Montornès del Vallès i Sils.

Tot i així, aquesta autopista va concentrar divendres a la tarda el nombre més elevat de dificultats de la xarxa viària catalana i a primera hora de la tarda la via havia acumulat uns 50 quilòmetres de circulació amb retencions o de circulació amb congestió a diferents parts del traçat.

Operació tornada

Notícies relacionades

D’altra banda, en l’operació retorn d’aquest diumenge s’espera entre les 12 h i les 24 h i es calcula que uns 260.000 vehicles es mobilitzaran cap a la zona d’influència de la capital catalana.

Tenint en compte aquesta previsió, s’instal·laran més de 100 km de carrils addicionals en sentit contrari a l’habitual a l’AP-7 nord entre Sant Celoni i Montornès del Vallès, a l’AP-7/B-23 entre Vilafranca i Molins de Rei i a la C-32 nord entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat i a la C-32 sud entre Gavà i Cornellà de Llobregat, per augmentar la capacitat viària d’aquestes vies i trams.