Revetlla

Barcelona reobre les platges després d’una nit de Sant Joan «sense incidents remarcables»

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Poc després de les nou del matí, els primers banyistes ja han pogut tornar a disfrutar de les platges de Barcelona, després d’una nit de Sant Joan «sense incidents remarcables» i de «normalitat», segons ha destacat el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, en una roda de premsa des de la platja de la Nova Icària.

Fins a 80.000 persones s’han congregat al llarg de la nit al litoral barceloní; no obstant, a dos quarts de set del matí, els equips de seguretat i neteja de la ciutat ja han començat a desallotjar i a netejar la zona, perquè totes poguessin estar operatives i reobertes entre les nou i les deu del matí. Una tasca que s’ha pogut fer sense contratemps.

Més enllà del litoral, durant la nit també s’han portat a terme 269 proves d’alcoholèmia, de les quals 32 han sortit positives, tot i que només dues han sigut delictes penals. Segons ha informat el responsable de la Guàrdia Urbana, al cos tampoc no li consta cap accident greu de trànsit, ni tampoc cap «ferit greu» d’arma blanca, tot i que sí dos detinguts per violència de gènere.

També han hagut d’intervenir en un «’botellon’ massiu» a Ciutat Meridiana, tot i que poc després de les nou del matí –segons Albert Batlle– ja s’ha havia controlat la situació.

Notícies relacionades

Per tot això, el tinent d’alcaldia ha celebrat la «normalitat» de la nit, després d’uns anys en què les revetlles de Sant Joan han estat marcades per la pandèmia, i ha desitjat que la resta de nits de l’estiu continuïn la mateixa tendència. «És el que voldríem que es produís tot l’estiu», ha defensat davant els mitjans.

L’ajuntament havia preparat per a aquesta nit un dispositiu format per 400 agents de la Guàrdia Urbana, que han treballat en coordinació amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Portuària.