Balanç de la revetlla

Detingudes 91 persones a Catalunya durant Sant Joan, 15 d’elles per violència de gènere

Detingudes 91 persones a Catalunya durant Sant Joan, 15 d’elles per violència de gènere

Sant Joan en la playa de la Barceloneta. Autor: Jordi Otix

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra van detenir 91 persones durant la revetlla de Sant Joan a tot Catalunya, de les quals 15 van ser per violència de gènere o en l’àmbit familiar, ha informat aquest dissabte el Departament d’Interior en un comunicat. Els successos més greus van ser la mort d’un home després de precipitar-se a una foguera a Gimenells (Lleida) i l’apunyalament a un altre individu al passeig Marítim de Barcelona. D’altra banda, el telèfon d’emergències 112 va rebre 7.324 trucades entre les vuit del vespre de divendres i les vuit del matí d’aquest dissabte, cosa que suposa un augment dels avisos del 30,23% respecte al 2022.

De les 91 persones arrestades, 35 van ser per delictes contra el patrimoni, 11 per lesions i 30 per altres fets. Interior no ha donat més detalls de les 15 detencions per violència de genère, si bé l’Ajuntament de Barcelona ha indicat que dos casos es van produir a la capital catalana durant una nit «sense incidents remarcables», va destacar el tinent d’alcalde de Seguretat del consistori, Albert Batlle.

Més de 7.300 trucades al 112

Durant tota la nit i la matinada de la revetlla, i fins a les vuit del matí d’avui, el telèfon d’emergències 112 va atendre 7.324 trucades corresponents a 4.383 incidents. Per la seva banda, el 061 Salut Respon va rebre 2.956 trucades més per 2.361 contratemps de tot tipus. Tot i això, només un 7% d’aquests avisos van tenir relació amb la revetlla i 177 persones van necessitar atenció mèdica de manera presencial.

Els Bombers de la Generalitat van atendre 934 avisos, la majoria dels quals per incendis provocats per pirotècnia, ja fos per focs urbans o en vivendes, vehicles i vivendes. També van acudir a petits incendis de vegetació en zones urbanes, agrícoles i forestals.

Les comarques amb més concentració de serveis han sigut les comarques del Baix Llobregat (155), el Vallès Occidental (132), el Barcelonès (109), el Maresme (40) i l’Alt Empordà (38).

Notícies relacionades

A aquests contratemps cal sumar-hi les 844 actuacions que van portar a terme els Agents Rurals entre els dies 20 i 23 de juny: 516 van ser per inspeccions de fogueres i 222 van estar relacionades amb el llançament de petards i material pirotècnic.

Pel que fa a la seguretat viària, els Mossos van realitzar 42 controls d’alcohol i drogues a tot el territori, en els quals es van efectuar un total de 1.201 lectures d’alcoholèmia, de les quals 112 van resultar positives.