Gairebé 3.000 trucades al 112

Mor un home després de precipitar-se a una foguera de Sant Joan a Gimenells (Lleida)

Mor un home després de precipitar-se a una foguera de Sant Joan a Gimenells (Lleida)
1
Es llegeix en minuts
Judit Bertran
Judit Bertran

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un home ha mort aquest divendres després de precipitar-se dins d’una foguera al municipi de Gimenells i el Pla de la Font (Lleida) durant les celebracions de Sant Joan. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís a un quart d’onze de la nit i immediatament van activar dues dotacions terrestres. Malgrat que van apagar el foc amb rapidesa perquè els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) poguessin atendre la persona, els sanitaris no van poder fer res per salvar-li la vida.

En un primer moment, es va pensar que la víctima havia caigut de manera fortuïta a la foguera. No obstant, la policia estudia l’opció del suïcidi. En aquest sentit, fins al lloc dels fets també s’hi van desplaçar dues patrulles dels Mossos d’Esquadra, que es van fer càrrec dels tràmits judicials i de la investigació de les causes del succés.

Gairebé 3.000 trucades al 112 fins a mitjanit

Aquest tràgic incident ha sigut el més greu de la revetlla de Sant Joan a Catalunya. Fins a mitjanit, el telèfon d’emergències 112 va atendre 2.866 trucades corresponents a 1.635 incidents. D’altra banda, el cos de bombers va atendre 144 avisos divendres entre les vuit del vespre i les deu de la nit, la majoria per incendis: 48 de vegetació (urbana, agrícola i forestal) i 41 per un altre tipus d’incendis (contenidors, vehicles, vivendes i indústries). La majoria dels avisos s’han produït a les comarques del Barcelonès (11), el Segrià (11) i el Baix Llobregat (10).

Notícies relacionades

Entre les actuacions rellevants que va rebre el cos d’emergències, hi ha diversos incendis provocats per la pirotècnia. A Salt, sis dotacions van atendre un avís d’incendi en una vivenda causat per un petard que va prendre una teulada de fibrociment. A Lleida va cremar una tenda de campanya sense ocupants.

A Castelldans, Sant Vicenç de Castellet i a Salou, diverses dotacions van controlar petits focs forestals. A més, a Salou, els Bombers van apagar un incendi en un quadro elèctric d’un apartament de vacances, que va provocar que la família hagués de passar la nit en un altre lloc.