Rasputin

Surt a la llum una nova profecia sobre la fi del món del Nostradamus rus: «És massa tard»

Rasputin i un dels seus assassins, el príncep Félix Iussúpov (dreta).

Rasputin i un dels seus assassins, el príncep Félix Iussúpov (dreta).

2
Es llegeix en minuts

Més conegut per místic i per la seva presumpta relació amb la tsarina, Grigori Rasputin va ser un místic rus amb gran influència en els últims dies de la dinastia Romànov, a Rússia, just abans de la Revolució Russa. A més de les seves habilitats místiques, per les quals molts van creure que era immortal, Rasputin va destacar com a curandero i profeta de l’època. Igual com Nostradamus i la resta de vidents que al llarg de la història, Grigori també va tenir visions aterridores del futur. Fins i tot va predir la seva pròpia mort i la caiguda dels tsars de Rússia i el declivi posterior de la Unió Soviètica.

Grigori Rasputin es va guanyar el favor de la família Romànov quan va aconseguir tallar l’hemorràgia del fill petit del tsar, que tenia hemofília. Gràcies als seus dons de guaridor, Rasputin va accedir a una posició acomodada dins de la família imperial i aviat es va guanyar per igual l’odi de nobles que veien amb temor la seva capacitat d’influència sobre la tsarina i sobre el tsar.

Les visions aterridores de Rasputin

Paral·lelament a la vida cortesana, Grigori, que vestia de negre i pretenia donar-se una aparença de Jesucrist, va assegurar que tenia visions d’un futur aterridor. Va destacar per tenir dons de premonició i va fer desenes de profecies. La primera a complir-se va ser potser la que menys hauria desitjat, ja que suposava el final dels tsars, la seva mort i l’esclat de la Revolució Russa.

Però a part d’aquestes qüestions, Rasputin va mirar el futur i va predir algunes de les circumstàncies que precisament més atemoreixen ara els científics. El místic rus va ser un dels primers a entreveure que el desenvolupament industrial i l’avenç de la humanitat tindrien un alt preu per al planeta.

Rasputin i el canvi climàtic

Grigori va predir el canvi climàtic molt abans que es comencés a apreciar. Va parlar d’incendis, de sequera, de mort, de desaparició de boscos i de malaltia, precisament l’escenari que avui dia plantegen els científics si la humanitat no intervé per frenar el canvi climàtic i la contaminació. «L’aire que avui descendeix als nostres pulmons per portar-hi la vida, hi portarà un dia la mort. I arribarà el dia en què no hi haurà muntanya ni turó; no hi haurà cap mar ni llac que no estiguin envoltats per l’alè fètid de la Mort. I tots els homes respiraran la Mort, i tots els homes moriran a causa dels verins suspesos en l’aire. Emmalaltiran les plantes i en moriran una rere l’altra. Els boscos es convertiran en un enorme cementiri, i entre els arbres secs vagaran sense rumb homes atordits i enverinats per les pluges verinoses».

Notícies relacionades

Un segle després de la seva mort, els científics reprodueixen gairebé línia per línia aquesta profecia. Fa una setmana, els principals científics del món especialitzats en el clima han presentat les conclusions d’un estudi que reuneix gairebé una dècada d’anàlisis de quines conseqüències tindrà l’acumulació de gasos amb efecte d’hivernacle al planeta. Coincideixen en una rotunda advertència final que clama perquè el món prengui accions ràpides i dràstiques: només així es podrà escapar de les pitjors conseqüències del canvi climàtic.

«Actuem ara o serà massa tard», asseguren mentre adverteixen que si continua endavant, el planeta haurà de patir onades de calor, fam, pèrdua d’ecosistemes vitals, refugiats climàtics per les sequeres i les inundacions, incendis virulents, fenòmens meteorològics extrems...