Al Vallès Occidental

Trobat un mort a Ullastrell arrossegat per l’aiguat de Terrassa

Trobat un mort a Ullastrell arrossegat per l’aiguat de Terrassa

Agencias

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els bombers han localitzat el cadàver d’una persona a l’interior d’un vehicle encallat a la riera de Gaià, a la zona de Cant Font del municipi d’Ullastrell (Vallès Occidental), que ahir a la tarda es va convertir en un mar d’aigua a causa del xàfec que va caure sobre Terrassa, uns 80 litres per metre quadrat recollits en poc més d’una hora, segons el Servei Meteorlògic de Catalunya. Els bombers busquen per la zona el cos d’una segona víctima.

El cotxe és un Mitsubishi Montero de color negre que pertany a un veí d’Esplugues de Llobregat de 48 anys. Es tracta d’un home casat i amb un fill. Uns dels seus amics és qui ha localitzat el cotxe aquest dimecres cap a les set de la tarda. «He vingut a buscar per aquí perquè aquest matí me n’he assabentat que no havia tornat a casa i intuïa que s’havia ficat per aquesta zona amb el cotxe», va assenyalar l’amic que va trobar el vehicle a EL PERIÓDICO, desesperat com la resta de familiars perquè a les 22.00 hores continuaven sense saber si el cadàver recuperat és el del veí o el de la persona que se sospita que el podia acompanyar quan ahir a primera hora de la tarda va ser arrossegat per la crescuda de la riera.

El cotxe es troba al mig de la riera, un lloc fins on s’arriba a través d’una pista forestal en mal estat que baixa des d’Ullastrell. Està massegat pels cops rebuts durant el violent arrossegament de l’aigua. També és ple d’herbes. Els bombers han hagut de fer ús de les eines d’excarceració per poder rescatar un des cossos de l’interior del Montero.

Aficionat a conduir per pistes

Els amics del desaparegut, de nom Jorge, van assegurar que hi van parlar ahir a la tarda i es trobava per la variant de Vilacavalls. Va explicar que la seva intenció era dirigir-se fins a Sant Andreu de la Barca i creuen que va voler fer-ho per pistes forestals. Mecànic de professió, el descriuen com un conductor acostumat a conduir per terrenys complicats i aficionat a fer-ho per zones inundables, activitat prohibida en molts llocs. No s’expliquen, no obstant, per què va córrer el risc de ficar-se per aquest lloc tenint en compte l’avís de pluges intenses que havia divulgat Protecció Civil.

Notícies relacionades

No era un novell al volant en aquestes circumstàncies ni tampoc algú que trepitgés per primer cop aquest terreny. També per això els seus amics han vingut a buscar-lo fins aquí quan han sabut per la seva dona que no havia passat la nit a casa. La parella havia anat aquest dimecres al migdia a presentar una denúncia per la seva desaparició, asseguren. No obstant, als Bombers no els constava que aquest extraviament pogués tenir relació amb l’aiguat caigut a Terrassa el dia abans i no estava en marxa cap dispositiu de rescat per localitzar-lo.

Tampoc en aquesta zona, en què 24 hores després és ben visible la força de la crescuda de l’aigua, hi ha cobertura telefònica, cosa que hauria evitat que el Jorge o l’acompanyant –en cas de confirmar-se que no anava sol– donessin la veu d’alarma quan van ser arrossegats per l’aiguat.