L’alerta de Protecció Civil arriba al 91% de la població a Tarragona i les Terres de l’Ebre

L’alerta de Protecció Civil arriba al 91% de la població a Tarragona i les Terres de l’Ebre

ACN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El missatge de prova del sistema d’alertes massives de Protecció Civil de la Generalitat als telèfons mòbils que eren a Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès (Barcelona) ha arribat al 91% de la població d’aquestes zones.

En un comunicat aquest dimarts han explicat que aquesta prova és la repetició de la que es va fer el 12 d’abril i que «no va arribar a gran part dels mòbils a causa d’un error de l’eina desenvolupada pel Ministeri de l’Interior que ja ha sigut resolt».

Els mòbils que eren en aquestes zones –a través de les antenes– han rebut un missatge emergent de text en català, castellà o anglès –depenent de la configuració de cada telèfon– acompanyat d’un so estrident que no s’apaga fins que l’usuari no hagi clicat una tecla del telèfon mòbil. Una vegada detinguda l’alerta, la ciutadania ha hagut d’omplir una breu enquesta anònima per informar de si ha rebut el missatge, en quin idioma i a través de quina operadora mòbil.

Sempre que s’enviïn aquests missatges d’alerta tindran el missatge ‘Alerta de Protecció Civil’ i un text en el qual s’explicarà el tipus d’emergència, la zona concreta d’afectació i les recomanacions a la població.

Més de 3.000 enquestes

Segons les dades preliminars, d’acord amb els observadors situats pel territori i les més de 3.000 enquestes de la ciutadania, indiquen una «recepció correcta», i han detallat que la prova s’ha dut a terme entre les onze del matí i dos quarts de dotze del migdia.

Notícies relacionades

Fins a les dotze del migdia, un total de 3.080 ciutadans havien respost l’enquesta, i el telèfon d’emergències 112 ha rebut 485 trucades de ciutadans que han rebut el missatge i que demanaven informació al respecte: el 23% del total s’han fet des del Tarragonès.

Anteriorment, s’havien fet proves a Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran (28 de febrer); a Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès (el 12 d’abril, i s’ha repetit aquest dimarts), i el 27 d’abril a Girona i la Catalunya Central.