L’alerta de Protecció Civil arriba al 91% de la població a Tarragona i les Terres de l’Ebre

El missatge de prova del sistema d’alertes massives de Protecció Civil de la Generalitat als telèfons mòbils que eren a Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès (Barcelona) ha arribat al 91% de la població d’aquestes zones.
En un comunicat aquest dimarts han explicat que aquesta prova és la repetició de la que es va fer el 12 d’abril i que «no va arribar a gran part dels mòbils a causa d’un error de l’eina desenvolupada pel Ministeri de l’Interior que ja ha sigut resolt».
Els mòbils que eren en aquestes zones –a través de les antenes– han rebut un missatge emergent de text en català, castellà o anglès –depenent de la configuració de cada telèfon– acompanyat d’un so estrident que no s’apaga fins que l’usuari no hagi clicat una tecla del telèfon mòbil. Una vegada detinguda l’alerta, la ciutadania ha hagut d’omplir una breu enquesta anònima per informar de si ha rebut el missatge, en quin idioma i a través de quina operadora mòbil.
Sempre que s’enviïn aquests missatges d’alerta tindran el missatge ‘Alerta de Protecció Civil’ i un text en el qual s’explicarà el tipus d’emergència, la zona concreta d’afectació i les recomanacions a la població.
Més de 3.000 enquestes
Segons les dades preliminars, d’acord amb els observadors situats pel territori i les més de 3.000 enquestes de la ciutadania, indiquen una «recepció correcta», i han detallat que la prova s’ha dut a terme entre les onze del matí i dos quarts de dotze del migdia.
Notícies relacionadesFins a les dotze del migdia, un total de 3.080 ciutadans havien respost l’enquesta, i el telèfon d’emergències 112 ha rebut 485 trucades de ciutadans que han rebut el missatge i que demanaven informació al respecte: el 23% del total s’han fet des del Tarragonès.
Anteriorment, s’havien fet proves a Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran (28 de febrer); a Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès (el 12 d’abril, i s’ha repetit aquest dimarts), i el 27 d’abril a Girona i la Catalunya Central.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Guerra a Ucraïna Trump es limita a amenaçar Rússia amb aranzels mentre rearma Ucraïna
- Comissió Bilateral Estat-Generalitat ERC veu insuficient el nou finançament: "La música sona bé, però les concrecions són mínimes"
- Finançament autonòmic Andalusia esclata contra l’acord de finançament amb Catalunya i el Govern li ofereix acollir-se al mateix model
- Successos La investigació de l’incendi de Paüls apunta a l’acció humana com a causa: negligència o provocat
- Estudi científic ¿Per què algunes persones necessiten posposar més vegades el despertador? La ciència té una resposta (i afecta més les dones)