A data d’1 de juny

Els tribunals han rebaixat 1.127 condemnes per la llei del ‘sí és sí’, segons les últimes dades del CGPJ

Els tribunals han rebaixat 1.127 condemnes per la llei del ‘sí és sí’, segons les últimes dades del CGPJ
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

Els tribunals espanyols han rebaixat 1.127 condemnes per delictes sexuals a l’aplicar lallei del ‘només sí és sí’ per ser més beneficiosa per al reu, a data del passat dia 1, segons les últimes dades fetes públiques pel Consell General del Poder Judicial, que a més ha quantificat que la norma d’Igualtat ja derogada ha suposat almenys 115 excarceracions.

Aquestes xifres, que es continuen incrementant però de manera cada vegada més lenta, s’han obtingut amb les dades facilitades a l’òrgan de govern dels jutges pel Tribunal Suprem, l’Audiència Nacional, els Tribunals Superiors de Justícia i les Audiències Provincials. Es dona la circumstància que aquesta mateixa setmana l’alt tribunal va recolzar les diferents resolucions que havien anat dictant les Audiències, al rebutjar els 29 recursos contra revisions de condemna que estudiava de manera pràcticament unànime.

Notícies relacionades

En la seva nota, el Consell assenyala que ofereix aquestes dades per acord de la Comissió Permanent del 2 de març i precisa que les absolucions que li han sigut comunicades són conseqüència en tots els casos de la destipificació del delicte d’abús sexual comès mitjançant engany amb menors d’entre 16 i 18, castigat a l’article 182.2 del Codi Penal anterior a la reforma. A més, precisa que només s’han inclòs les rebaixes finalment acordades pels TSJ respectius o bé per acordar-les o anul·lar-les, que no s’han comptabilitzat.

En la seva anterior comptabilització, realitzada a data d’1 de maig, el CGPJ explicava 1.079 rebaixes de condemna i 108 excarceracions d’un total de 2.301 revisions de condemna realitzades des de l’aprovació de la polèmica llei.