Cinc denúncies en total

Dues víctimes més denuncien el quiromassatgista de la Bisbal d’Empordà investigat per abusos

Lladres d’avis: «Van amenaçar una dona de 88 anys de trencar-li un got a la cara»

La brutalitat de l’assassí de Campdevànol amb la seva nòvia esgarrifa els investigadors

L’home, de 52 anys, seguia el mateix patró a l’hora de fer tocaments o abusar sexualment de les víctimes

Dues víctimes més denuncien el quiromassatgista de la Bisbal d’Empordà investigat per abusos
4
Es llegeix en minuts
ACN

Dues víctimes més han denunciat el quiromassatgista de la Bisbal d’Empordà (Girona) investigat per abusos sexuals. Amb aquestes ja són cinc les dones que assenyalen el sospitós, un veí del municipi de 52 anys. Fonts pròximes al cas expliquen que l’home seguia el mateix patró a l’hora de fer tocaments o abusar sexualment de les víctimes.

Actuava aprofitant que estava sol amb les dones (algunes d’elles, menors) al local habilitat als baixos de casa seva per fer massatges. Els Mossos d’Esquadra ja van detenir el sospitós fa un any i ara l’han tornat a arrestar amb motiu d’una d’aquestes denúncies noves (l’altra havia prescrit). Aquesta víctima relata que l’home la va agredir el juny del 2016. El massatgista està en llibertat provisional.

Les dues noves denúncies contra el quiromassatgista de la Bisbal s’han interposat, precisament, després que el cas aparegués als mitjans. La primera víctima va acudir a comissaria a finals de març, pocs dies després de la publicació de la notícia.

Segons va relatar els Mossos, a mitjans del 2015 va anar a casa del sospitós perquè li fes un massatge. Un cop allà, l’home va tancar la porta del local amb clau. Durant el massatge, declara la víctima, el quiromassatgista li va realitzar tocaments a la zona dels genitals. Després la va fer asseure’s a la llitera, li va demanar que es tragués el sostenidor i la va acabar abraçant per darrere.

No obstant, aquests fets, malgrat afegir-se a la causa que s’investiga des dels jutjats, perquè podrien reforçar la tesi que l’investigat seguia un patró determinat, haurien prescrit. Però no ha prescrit, en canvi, la segona nova denúncia. Que, de fet, és la que va motivar que els Mossos tornessin a detenir el sospitós; aquesta vegada, per abús sexual amb penetració.

La denúncia es va interposar a mitjans d’abril i els fets que s’hi recullen remunten a juny del 2016. La víctima va relatar que era la segona vegada que anava a fer-se un massatge amb l’investigat. En aquella ocasió, també després de tancar la porta amb clau, l’home li va insistir perquè es quedés despullada, però ella no ho va acceptar.

No obstant, sí que es va treure la samarreta durant el massatge. Segons relata la víctima, durant la sessió, el quiromassatgista li va fer tocaments als genitals i als pits, moment en què ella el va interrompre i se’n va anar ràpidament.

Arran d’aquesta denúncia, els Mossos van tornar a detenir el quiromassatgista el 18 d’abril. Segons van explicar fonts pròximes al cas, després de passar a disposició judicial, l’investigat va tornar a quedar en llibertat provisional a l’espera de judici.

Un mateix patró

La instrucció apunta que, a l’hora de cometre els abusos, el sospitós seguia sempre un mateix patró. Aprofitava la seva activitat com a massatgista per realitzar els tocaments quan les víctimes es trobaven més desprotegides, perquè estaven soles amb ell al local de casa seva que utilitzava com a consulta i que, a més, tenia tancat amb clau.

Per això de cara al judici podria ser determinant un pericial d’anàlisi de conducta criminal que confirmés aquest patró. És una prova pràcticament inèdita però que, de fet, ja va servir en el cas del ‘rider’ de Barcelona condemnat a 11 anys i 3 mesos de presó per agredir sexualment tres dones i violar-ne una quarta.

Primera detenció

Els Mossos d’Esquadra van detenir per primera vegada el quiromassatgista de la Bisbal el 22 de juny de l’any passat com a supòsit autor d’un delicte d’abús sexual. La víctima, una menor de 15 anys, va relatar que la tarda del 7 de juny havia anat a fer-se un massatge i que, una vegada al local, el sospitós la va fer despullar i li va fer tocaments. Després, ell es va treure la roba i la va pressionar perquè li fes massatges als seus genitals. Quan la menor s’hi va negar, ell la va obligar a ajeure’s amb ell mentre estaven despullats.

Arran d’aquesta primera denúncia, dues víctimes més van posar en coneixement dels Mossos d’Esquadra presumptes abusos comesos pel quiromassatgista. Una dona va explicar als investigadors que l’home li hauria fet tocaments als pits i als genitals quan tenia 12 anys. Això va passar el 2008. Aquest cas ja està prescrit, però la víctima va decidir trencar el silenci al saber que la policia havia detingut el quiromassatgista.

Notícies relacionades

La tercera víctima, també adolescent, va denunciar que l’1 de maig del 2022 es va trobar amb el quiromassatgista en un club esportiu. Allà, l’home va començar a fer-li massatges a l’esquena i li va acabar fent tocaments a la zona del pit, a més d’intentar convèncer-la d’anar a casa seva com a clienta.

El Jutjat d’Instrucció número 4 de la Bisbal d’Empordà s’ha fet càrrec del cas.