Cop policial

Trenta detinguts per suplantar en exàmens de carnet de conduir a canvi de 3.000 euros

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

En una operació conjunta, agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional han detingut 30 persones per suposada pertinença a una xarxa criminal que es dedicava a l’obtenció fraudulenta de permisos de conduir. L’organització els aconseguia mitjançant la realització per encàrrec dels exàmens de la Direcció General de Trànsit. A més d’aquest negoci, portaven a terme també activitats de narcotràfic.

Segons han informat els dos cossos policials, l’operació es va iniciar el novembre del 2021, quan els investigadors van confirmar que diverses persones suplantaven alumnes d’autoescoles en l’examen per obtenir-ne el carnet. Els detinguts es presentaven a les proves de la DGT a canvi que els paguessin entre 1.800 i 3.500 euros. Els suplantadors utilitzaven documents d’identitat falsos per presentar-los als examens, tot i que en alguns casos haurien utilitzat l’original dels propis clients.

En l’operació s’han dut a terme 24 escorcolls, cinc a Madrid i 19 en una urbanització de Mairena del Alcor. A la localitat sevillana havien ocupat vivendes que un clan familiar utilitzava per a la plantació de marihuana.

Dues branques de narcos

Alguns dels implicats estarien relacionats també amb el tràfic de drogues que portaven a terme, dividits en dos grups: un a Madrid, centrat en el negoci dels exàmens fraudulents i en paral·lel amb el tràfic de marihuana, heroïna i cocaïna, mentre que l’altre es movia per la província de Sevilla, centrat sobretot en el tràfic de marihuana.

Notícies relacionades

La branca sevillana també oferia als seus clients el permís de conduir sense haver de passar l’examen. Dels 30 detinguts, 16 han sigut atrapats a Mairena del Alcor (Sevilla), 13 a Madrid i un a Basauri (Biscaia).

En els registres practicats s’han intervingut 300 quilograms de marihuana, 776 pastilles de MDMA, 69 grams d’haixix, 54 grams d’heroïna, 33 grams de cocaïna i 15.022 euros en efectiu. La banda també tenia quatre armes i se’ls han confiscat joies, mòbils, DNI falsos i autèntics i papers per a tràmits de la Direcció General de Trànsit.