Imprudències

‘Abandona’ el seu fill en plena riuada o es llança amb un BMW al corrent: els vídeos virals de la DANA a Molina de Segura

Les dues escenes es van produir dijous, 25 de maig, a Molina de Segura, una de les ciutats més afectades per l’últim episodi de la DANA

‘Abandona’ el seu fill en plena riuada o es llança amb un BMW al corrent: els vídeos virals de la DANA a Molina de Segura
3
Es llegeix en minuts

Molina de Segura, una localitat situada a 15 quilòmetres de la capital de la Regió de Múrcia, va ser l’epicentre de la catàstrofe climàtica aquest dijous, dia 25, junt amb Archena, Ceutí i Lorquí, on es van registrar més de 60 litres per metre quadrat en una hora acompanyats de calamarsa.

De tots els municipis afectats per la DANA a la Regió de Múrcia, entre els quals també es compta Lorca, el de Molina de Segura ha sigut el més perjudicat: diversos ciutadans van quedar atrapats en uns carrers convertits en autèntics rius a causa de la caiguda de gairebé 100 litres per metre quadrat en qüestió de dues hores.

El diluvi a la ciutat de Molina de Segura va deixar escenes apocalíptiques que s’han tornat virals ahir a la nit, dia 25, i aquest divendres al matí. Com sol ser habitual en aquestes situacions extremes, les xarxes socials s’han omplert de vídeos en què es poden veure aiguats que arrosseguen cotxes, contenidors i altres objectes; però, en aquesta ocasió, un factor en concret ha afegit llenya al foc: la voluntat humana.

Durant l’episodi d’intenses pluges que va sacsejar Molina de Segura es van produir dues situacions que han generat milions d’interaccions, comentaris i fins i tot la intervenció del meteoròleg Roberto Brasero: en una, el conductor d’un BMW es llança amb el cotxe a la riuada amb la intenció de travessar-la, però la força del corrent l’arrossega carrer a baix; en l’altra, una dona es llança amb el seu fill i el cotxet a l’allau d’aigua i, al ser arrossegada pel corrent, abandona el seu fill en mans d’un veí per recollir una sabata.

Arrossegat pel corrent després de llançar-se amb el vehicle a la riuada

A més de criticar la temerària decisió del conductor d’intentar creuar el corrent d’aigua, els usuaris de Twitter han elogiat els dots cinematogràfics dels veïns de Molina de Segura, que van gravar aquesta curiosa escena en tres perspectives diferents.

El primer vídeo filmat i narrat per José Martínez (segons informa el seu fill ROX en la xarxa social) ha obtingut més de 10.000 m’agrades i 823,2 mil reproduccions en una sola publicació. A més, ha sigut compartit pel famós meteoròleg Roberto Brasero en el seu compte de Twitter.

S’hi observa com el conductor pren la decisió d’intentar creuar l’allau d’aigua amb el cotxe i és arrossegat pel corrent carrer a baix. L’escena, gravada des de dues perspectives més, acaba amb el pilot sortint de la riuada al maniobrar amb la direcció del cotxe per sortir per un carrer perpendicular.

A crits amb els veïns després d’intentar travessar la riuada amb un cotxet

Si el del cotxe ha sigut el més viral, el del cotxet ha sigut el més polèmic: en el primer vídeo, s’observa com una dona es llança a la riuada per intentar creuar amb el seu fill en un cotxet

L’aigua els arrossega, el nen cau del cotxet, el recull un veí i la dona surt corrents en direcció oposada per recollir una sabata.

En un àudio del presumpte home que recull el nadó i que tota la nit que circula per WhatsApp s’explica el que va passar: «Li he agafat la criatura, ha deixat el cotxet allà al mig de la carretera i se n’ha anat a agafar una sabata que li ha caigut. M’ha deixat la criatura, plorant, mullada fins al coll».

Notícies relacionades

Davant la tensió de la situació, l’home continua relatant que no ha rebut ni unes paraules d’agraïment per part de la mare i que «el més greu és que després, als tres minuts, ha ficat la criatura una altra vegada al cotxet i volia creuar de nou».

El que descriu el veí es correspon amb l’escena que es pot observar en un altre vídeo publicat pel compte @Brooklyn2802 i que recull la seqüència completa: després d’intentar creuar per segona vegada amb el nen, els veïns ho impedeixen i apareix la mare de la dona, agafa el cotxet i es gira proferint crits i insults contra la resta de ciutadans.