Emergència

La Generalitat repetirà el 13 de juny la prova del sistema d’alertes de Tarragona i Terres de l’Ebre

Protecció Civil ajorna la prova a Barcelona, que estava prevista per al 31 de maig

  • Fracassa el sistema d’alertes d’emergències a Catalunya i el Govern demana explicacions

La Generalitat repetirà el 13 de juny la prova del sistema d’alertes de Tarragona i Terres de l’Ebre
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Generalitat repetirà el 13 de juny al matí la prova del sistema d’enviaments massius a telèfons mòbils de Terres de l’Ebre, Tarragona i el Penedès (Tarragona), després que fallés l’enviament el 12 d’abril.

Protecció Civil de la Generalitat ha explicat en un comunicat aquest dilluns que la prova d’enviament a la ciutat de Barcelona i a la zona metropolitana sud i nord, que havia de ser el 31 de maig, «queda ajornada fins que es comprovi l’eina, desenvolupada pel Ministeri de l’Interior», per evitar que es repeteixi el mal funcionament de la prova del 12 d’abril.

Simulacre d’alerta

Fins al dia d’avui s’han realitzat tres proves del sistema: la primera, el 28 de febrer, a Lleida, l’Alt Pirineu i Aran; la segona, el 12 d’abril, a Tarragona, Terres de l’Ebre i el Penedès; i la tercera, el 27 d’abril, a Catalunya Central i Girona.

Durant la segona prova, el missatge massiu va arribar només al 35% dels telèfons mòbils, segons dades de l’enquesta desenvolupada per Protecció Civil de la Generalitat.

Notícies relacionades

La Generalitat va reclamar a l’Estat –els que van desenvolupar i van administrar l’eina– que hi posessin solució, i el Ministeri va localitzar l’error i el va arreglar.

Amb la prova del 13 de juny volen comprovar que a la segona prova de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès «tot funciona correctament abans de portar a terme la prova més gran» a la zona de Barcelona.